Bulgáriába is megnyitott a Domino's Pizza franchise-hálózat

A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria hálózata, megnyitotta első bulgáriai egységét Szófiában. A hálózat bolgár mester franchise-partnere a görög és ciprusi mesterjogot is birtokló "Anatron Food Services" lett. A vállalat eddig megszerzett tapasztalatai alapján kezdi el a pizzérialánc bevezetését Bulgáriába. A társaság a 2011-es év végéig további pizzériák megnyitását tűzte ki célul a bolgár fővárosban - adta hírül a Franchiseportál..

A hálózat a házhoz szállításra is nagy hangsúlyt fektet, ezért az első pizzéria üzlethelyiségének kiválasztásában az is nagy szerepet játszott, hogy fél órán belül számos irodaházba, illetve lakóházba tudnak rendelés esetén kiszállítani.

A pizzaóriás alig két hónappal ezelőtt kezdte meg terjeszkedését Ukrajnában, illetve 5 hónappal ezelőtt Romániában. Románia területére a Radacini Csoport vásárolta meg a mester franchise-jogot, amely vállalat az egyik legnagyobb helyi autó forgalmazó-, és autóipari szolgáltató hálózat tulajdonosa egyben.

A franchise-hálózat a világ egyik legnagyobb gyorsétterem-hálózata. Az Entrepreneur magazin 2008-as év legeredményesebb franchise-hálózatainak 500-as listáján a kilencedik helyet foglalta el. A Domino's Pizzát 1960-ban alapította egy testvérpár, s 1967 óta működik franchise rendszerben. Napjainkban a hálózat 9000 franchise és saját üzletével az Egyesült Államokban, és több mint 60 ország piacán van jelen. (forrás: Franchiseportál)

 


NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.