A verseny célja a továbbiakban is, felhívni a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy kiváló és könnyen elkészíthető egészséges halételek hogyan kerülhetnek az étkezőasztalra.
A főzéshez szükséges halakat a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet, a borokat a szekszárdi Vida Pincészet biztosítja.
A verseny során a zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd eredményt hirdetnek. Az éttermek közül ismét kettő jut tovább – az egyik a szakmai, a másik a sajtó zsűri pontozása alapján.
Értékelés szempontjai sem változtak: tálalás, étel vizuális megjelenése, ízvilága, étel összetevői (magyar alapanyagok) és a borválasztás.
A programról bővebb információk és a nyertes ételekről részletek a www.halramagyar.hu. honlapon olvashatók.
A zsűri: elnöke: Lévai Ferenc az Aranyponty Halászati Zrt. vezérigazgatója, tagjai: Bay Éva (műsorvezető) Éles István (humorista), Bényi Ildikó (műsorvezető), Vida Péter (borász) Szilágyi Gábor (halszakértő) és Joszt László
A sajtó zsűri tagjai: Boda Veronika (Blikk), O.Horváth György (Szabad Föld, Vidék Íze), Pilhál Tamás (Magyar Nemzet), Csákó Attila (Magyar Hirlap), Zákonyi Botond (Pecások, Vadászok Tv), Kövesdi Péter és Szombathy Pál.