Cegléden lesz idén az Egyházi és Világi Borok Versenye

2017. április 21-én tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét, ezúttal Cegléden.

A szervezők várják mindazon borászatok, borokat készítő bortermelők jelentkezését, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használt borok készítését. Várják továbbá az egyházi borászatokat, mindazon bortermelőket, akik pincészetük és boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét vették fel. Ezen kívül minden egyéb, a szőlő-bor vertikumban gazdálkodó borászat jelentkezését szívesen fogadják.

Nevezni lehet fehér-, rozé-, siller- és vörösborokkal. A versenyen résztvevő borokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak értékelt (fehér-, rozé-, vörös-, tokaji borok) 4 db minta elnyeri a BASF - CHAMPION címet.

Az Egyházi- és Világi Borok Versenyének vándordíját a nevezett tételek számát és eredményességét együttesen figyelembe véve legjobb teljesítményt nyújtó borászat, illetve bortermelő veheti át.

Nevezési határidő: 2017. április 12.

A borversenyre jelentkezni, nevezni lehet a GKRTE honlapjának "Szakmai oldalán" a "Bor, gasztronómia, egyházi- és világi borok versenye" című fejezetben, a letölthető anyagok között elérhető nevezési lap kitöltésével, melyet az [email protected] e-mail címre vagy a Mogyoródi Hegyközség 2146 Mogyoród Pf. 85. postacímére kell eljuttatni.

Nevezési díj: 2000 forint mintánként

A borversennyel kapcsolatos további információ kérhető:
Erdész Ferenc kertészmérnök ([email protected])

A borverseny dokumentumait a következő weboldalakon lehet letölteni, illetve tájékozódni:

www.gkrte.hu

www.cegled.hu

Facebook

Az eredményhirdetésre ugyancsak Cegléden, 2017. április 30-án kerül sor a Kenyér-, a Kultúra és a Bor Ünnepe című rendezvény keretében.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.