Cegléden lesz idén az Egyházi és Világi Borok Versenye

2017. április 21-én tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét, ezúttal Cegléden.

A szervezők várják mindazon borászatok, borokat készítő bortermelők jelentkezését, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használt borok készítését. Várják továbbá az egyházi borászatokat, mindazon bortermelőket, akik pincészetük és boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét vették fel. Ezen kívül minden egyéb, a szőlő-bor vertikumban gazdálkodó borászat jelentkezését szívesen fogadják.

Nevezni lehet fehér-, rozé-, siller- és vörösborokkal. A versenyen résztvevő borokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak értékelt (fehér-, rozé-, vörös-, tokaji borok) 4 db minta elnyeri a BASF - CHAMPION címet.

Az Egyházi- és Világi Borok Versenyének vándordíját a nevezett tételek számát és eredményességét együttesen figyelembe véve legjobb teljesítményt nyújtó borászat, illetve bortermelő veheti át.

Nevezési határidő: 2017. április 12.

A borversenyre jelentkezni, nevezni lehet a GKRTE honlapjának "Szakmai oldalán" a "Bor, gasztronómia, egyházi- és világi borok versenye" című fejezetben, a letölthető anyagok között elérhető nevezési lap kitöltésével, melyet az [email protected] e-mail címre vagy a Mogyoródi Hegyközség 2146 Mogyoród Pf. 85. postacímére kell eljuttatni.

Nevezési díj: 2000 forint mintánként

A borversennyel kapcsolatos további információ kérhető:
Erdész Ferenc kertészmérnök ([email protected])

A borverseny dokumentumait a következő weboldalakon lehet letölteni, illetve tájékozódni:

www.gkrte.hu

www.cegled.hu

Facebook

Az eredményhirdetésre ugyancsak Cegléden, 2017. április 30-án kerül sor a Kenyér-, a Kultúra és a Bor Ünnepe című rendezvény keretében.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.