Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition a szeszes italok egyik legnevesebb nemzetközi versenye. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig. Az idei év magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy - a piacon akkor még meg sem jelent -  különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig.

 Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra
Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál:

  • a minőséget;

  • a megjelenést;
  • és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen. Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos - hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak

 

Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket az aranyérmesek közé választották

- egyedüliként Magyarországról.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak, így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak.

Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.