Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition a szeszes italok egyik legnevesebb nemzetközi versenye. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig. Az idei év magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy - a piacon akkor még meg sem jelent -  különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig.

 Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra
Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál:

  • a minőséget;

  • a megjelenést;
  • és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen. Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos - hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak

 

Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket az aranyérmesek közé választották

- egyedüliként Magyarországról.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak, így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak.

Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott.

 


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.