Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition a szeszes italok egyik legnevesebb nemzetközi versenye. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig. Az idei év magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy - a piacon akkor még meg sem jelent -  különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig.

 Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra
Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál:

  • a minőséget;

  • a megjelenést;
  • és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen. Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos - hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak

 

Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket az aranyérmesek közé választották

- egyedüliként Magyarországról.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak, így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak.

Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott.

 


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.