Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition a szeszes italok egyik legnevesebb nemzetközi versenye. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig. Az idei év magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy - a piacon akkor még meg sem jelent -  különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig.

 Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra
Forrás: Árpád Pálinka Manufaktúra

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál:

  • a minőséget;

  • a megjelenést;
  • és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen. Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos - hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak

 

Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket az aranyérmesek közé választották

- egyedüliként Magyarországról.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak, így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak.

Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.