Csak egy hónapra zár be a szegedi Boci

A Dél-Magyarország információja szerint ideiglenesen becsukja kapuit Szeged egyik városképi jelentőségű falatozója. A szomszédos szálloda építése miatt július után még ősszel is bezár a Boci.

- Mintha egy közepes bombát dobtak volna le, úgy néz ki a környékünk az 1-es átépítése és a szomszédos szálloda munkálatai miatt kommentálta a bezárást Mucsányi Gábor, a Boci Kft.ügyvezetője. A szomszédos szálloda kivitelezésével összefüggő bezárásról a Dél-Magyarország megtudta, tűzzáró falat építenek a Boci bejárata megközelíthetetlenné válik.

A lap már megírta: a korábban megjelent látványterven nem is szerepelt a Boci bejárata. Mucsányi Gábor azt mondta, csupán tévedésről volt szó, minden apró részletre a tervezők akkor még nem figyeltek.

- Ugyanott lesz a lépcső, ahol most is van, annyi különbséggel, hogy tetőt is kap a bejáró tudatta az ügyvezető.

Tizenöt embernek adnak munkát, a kényszerű bezárás idejére nem küldik el őket - közölte Mucsányi Gábor. A cégvezető szerint az átmeneti bezárást túlélik, akárcsak a környező feltúrásokat.

- Bízunk benne, hogy a vásárlóink visszatalálnak, még ha a Grand Canyonon is kell átkelniük - élcelődött Mucsányi, aki annak ellenére bizakodó, hogy az 1-es villamosvonal június 16-án kezdődött felújítása óta forgalmuk a felére esett vissza. (forrás: Dél-Magyarország)


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.