Csak egy hónapra zár be a szegedi Boci

A Dél-Magyarország információja szerint ideiglenesen becsukja kapuit Szeged egyik városképi jelentőségű falatozója. A szomszédos szálloda építése miatt július után még ősszel is bezár a Boci.

- Mintha egy közepes bombát dobtak volna le, úgy néz ki a környékünk az 1-es átépítése és a szomszédos szálloda munkálatai miatt kommentálta a bezárást Mucsányi Gábor, a Boci Kft.ügyvezetője. A szomszédos szálloda kivitelezésével összefüggő bezárásról a Dél-Magyarország megtudta, tűzzáró falat építenek a Boci bejárata megközelíthetetlenné válik.

A lap már megírta: a korábban megjelent látványterven nem is szerepelt a Boci bejárata. Mucsányi Gábor azt mondta, csupán tévedésről volt szó, minden apró részletre a tervezők akkor még nem figyeltek.

- Ugyanott lesz a lépcső, ahol most is van, annyi különbséggel, hogy tetőt is kap a bejáró tudatta az ügyvezető.

Tizenöt embernek adnak munkát, a kényszerű bezárás idejére nem küldik el őket - közölte Mucsányi Gábor. A cégvezető szerint az átmeneti bezárást túlélik, akárcsak a környező feltúrásokat.

- Bízunk benne, hogy a vásárlóink visszatalálnak, még ha a Grand Canyonon is kell átkelniük - élcelődött Mucsányi, aki annak ellenére bizakodó, hogy az 1-es villamosvonal június 16-án kezdődött felújítása óta forgalmuk a felére esett vissza. (forrás: Dél-Magyarország)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.