Erzsébet betegsége miatt hamarosan talán nem tudja használni az ujjait. Zsuzsi öt évig volt főszakács, autóbalesete, gerinctörése után még tíz évig emelgette a nehéz fazekakat egy konyhán. Kati kézilány volt, Erzsi kesztyűket varrt, míg a folyamatos ülőmunka ki nem kezdte gerincét, a korábban gépi forgácsolóként dolgozott István pedig súlyos koponya- és agysérülésből állt talpra. Ok csak öten abból a csapatból, amely múlt héten vehette kézbe elméleti tudását igazoló bizonyítványát. Ez - majd a nyár folyamán megszerzendő gyakorlati "papír" - a beugrójuk ahhoz, hogy hamarosan munkába állhassanak. Bár korábban talán maguk sem adtak volna fikarcnyi esélyt sem annak, hogy halmozott fizikai hátrányaikkal, elvesztett munkatapasztalatukkal és megtépázott önbizalmukkal bármilyen munkát kaphatnak még az életben, egy Fehérváron újszerű kezdeményezés, s főképp annak ügyét szinte elemi erővel maga előtt "toló" ötletasszonya sokat fordított ezen. Hermanné Vera saját, fogyatékkal élő családtagja elhelyezkedési nehézségeit szerette volna megoldani, mikor kitalálta, legyen Fehérváron is olyan vendéglátóipari egység, amelyben végre esélyt kaphatnak a megváltozott munkaképességűek. Ilyen eddig egy működik, Szekszárdon, hatalmas sikerrel, várólistáról bekerülő új vendégekkel. Bár jó szándékú biztatókat, projektjét információval, némi pénzzel támogatót is talált, Verának mindennel meg kellett és meg kell harcolnia: a folyton átalakuló támogatási rendszerrel, a bürokráciával, az idővel. Panaszkodni nem akar, de tény, hogy a négy évvel ezelőtti kezdéstől lassan halad előre a Hatpetytyesnek elnevezett étterem ügye, de lassan elérhetővé válik. Szeptemberben nyithatnak. Ehhez nyáron átalakítják a Megyeháza barokk oldalépületének egy részét: az étkezésre szánt termet rendezvényekre is alkalmassá teszik, és trendet akarnak teremteni ételeikkel éppúgy, mint azzal, hogy gyakorlati helyet biztosítanak az Ezredéves iskola szakma iránt érdeklődő tanulóinak.
- Akár öt-tízéves munkanélküliség után tudnak itt elhelyezkedni az emberek - mondja akedves arcú Ildikó, s hozzáteszi: mindannyiuk annyi elutasítást kapott már, hogy a Hatpettyesbe hatalmas bizonyítási vággyal vág bele a tizenöt fős csapat. (forrás: Dunaújvárosi Hírlap)
Csak megváltozott munkaképességűekkel
Csak megváltozott munkaképességűekkel működik majd a Hatpettyes - adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.