Erzsébet betegsége miatt hamarosan talán nem tudja használni az ujjait. Zsuzsi öt évig volt főszakács, autóbalesete, gerinctörése után még tíz évig emelgette a nehéz fazekakat egy konyhán. Kati kézilány volt, Erzsi kesztyűket varrt, míg a folyamatos ülőmunka ki nem kezdte gerincét, a korábban gépi forgácsolóként dolgozott István pedig súlyos koponya- és agysérülésből állt talpra. Ok csak öten abból a csapatból, amely múlt héten vehette kézbe elméleti tudását igazoló bizonyítványát. Ez - majd a nyár folyamán megszerzendő gyakorlati "papír" - a beugrójuk ahhoz, hogy hamarosan munkába állhassanak. Bár korábban talán maguk sem adtak volna fikarcnyi esélyt sem annak, hogy halmozott fizikai hátrányaikkal, elvesztett munkatapasztalatukkal és megtépázott önbizalmukkal bármilyen munkát kaphatnak még az életben, egy Fehérváron újszerű kezdeményezés, s főképp annak ügyét szinte elemi erővel maga előtt "toló" ötletasszonya sokat fordított ezen. Hermanné Vera saját, fogyatékkal élő családtagja elhelyezkedési nehézségeit szerette volna megoldani, mikor kitalálta, legyen Fehérváron is olyan vendéglátóipari egység, amelyben végre esélyt kaphatnak a megváltozott munkaképességűek. Ilyen eddig egy működik, Szekszárdon, hatalmas sikerrel, várólistáról bekerülő új vendégekkel. Bár jó szándékú biztatókat, projektjét információval, némi pénzzel támogatót is talált, Verának mindennel meg kellett és meg kell harcolnia: a folyton átalakuló támogatási rendszerrel, a bürokráciával, az idővel. Panaszkodni nem akar, de tény, hogy a négy évvel ezelőtti kezdéstől lassan halad előre a Hatpetytyesnek elnevezett étterem ügye, de lassan elérhetővé válik. Szeptemberben nyithatnak. Ehhez nyáron átalakítják a Megyeháza barokk oldalépületének egy részét: az étkezésre szánt termet rendezvényekre is alkalmassá teszik, és trendet akarnak teremteni ételeikkel éppúgy, mint azzal, hogy gyakorlati helyet biztosítanak az Ezredéves iskola szakma iránt érdeklődő tanulóinak.
- Akár öt-tízéves munkanélküliség után tudnak itt elhelyezkedni az emberek - mondja akedves arcú Ildikó, s hozzáteszi: mindannyiuk annyi elutasítást kapott már, hogy a Hatpettyesbe hatalmas bizonyítási vággyal vág bele a tizenöt fős csapat. (forrás: Dunaújvárosi Hírlap)
Csak megváltozott munkaképességűekkel
Csak megváltozott munkaképességűekkel működik majd a Hatpettyes - adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Megújult étlappal vár az etyeki birtok
Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben
Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.