Erzsébet betegsége miatt hamarosan talán nem tudja használni az ujjait. Zsuzsi öt évig volt főszakács, autóbalesete, gerinctörése után még tíz évig emelgette a nehéz fazekakat egy konyhán. Kati kézilány volt, Erzsi kesztyűket varrt, míg a folyamatos ülőmunka ki nem kezdte gerincét, a korábban gépi forgácsolóként dolgozott István pedig súlyos koponya- és agysérülésből állt talpra. Ok csak öten abból a csapatból, amely múlt héten vehette kézbe elméleti tudását igazoló bizonyítványát. Ez - majd a nyár folyamán megszerzendő gyakorlati "papír" - a beugrójuk ahhoz, hogy hamarosan munkába állhassanak. Bár korábban talán maguk sem adtak volna fikarcnyi esélyt sem annak, hogy halmozott fizikai hátrányaikkal, elvesztett munkatapasztalatukkal és megtépázott önbizalmukkal bármilyen munkát kaphatnak még az életben, egy Fehérváron újszerű kezdeményezés, s főképp annak ügyét szinte elemi erővel maga előtt "toló" ötletasszonya sokat fordított ezen. Hermanné Vera saját, fogyatékkal élő családtagja elhelyezkedési nehézségeit szerette volna megoldani, mikor kitalálta, legyen Fehérváron is olyan vendéglátóipari egység, amelyben végre esélyt kaphatnak a megváltozott munkaképességűek. Ilyen eddig egy működik, Szekszárdon, hatalmas sikerrel, várólistáról bekerülő új vendégekkel. Bár jó szándékú biztatókat, projektjét információval, némi pénzzel támogatót is talált, Verának mindennel meg kellett és meg kell harcolnia: a folyton átalakuló támogatási rendszerrel, a bürokráciával, az idővel. Panaszkodni nem akar, de tény, hogy a négy évvel ezelőtti kezdéstől lassan halad előre a Hatpetytyesnek elnevezett étterem ügye, de lassan elérhetővé válik. Szeptemberben nyithatnak. Ehhez nyáron átalakítják a Megyeháza barokk oldalépületének egy részét: az étkezésre szánt termet rendezvényekre is alkalmassá teszik, és trendet akarnak teremteni ételeikkel éppúgy, mint azzal, hogy gyakorlati helyet biztosítanak az Ezredéves iskola szakma iránt érdeklődő tanulóinak.
- Akár öt-tízéves munkanélküliség után tudnak itt elhelyezkedni az emberek - mondja akedves arcú Ildikó, s hozzáteszi: mindannyiuk annyi elutasítást kapott már, hogy a Hatpettyesbe hatalmas bizonyítási vággyal vág bele a tizenöt fős csapat. (forrás: Dunaújvárosi Hírlap)
Csak megváltozott munkaképességűekkel
Csak megváltozott munkaképességűekkel működik majd a Hatpettyes - adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.