Cseh hospoda nyílt Budapesten

Cseh hospoda, azaz sörkorcsolyákat is kínáló kocsma nyílt a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tőszomszédságában - adta hírül a boraszportal.hu.

Mégsem konkurenciát kapott az egy évvel ezelőtt felavatott söröző, hanem saját kínálatát bővítette, ugyanis a 30 személyt befogadni képes hospodát ugyanaz a konyha szolgálja ki, mint a 150 személyes sörözőt.

A Ferdinánd első évében 60% fölötti átlagos foglaltságot és 50 milliós forgalmat ért el, ami nem kis teljesítmény a mai ínséges időkben.

Martin Imre tulajdonos üzletvezető a február 18-i, születésnapi este apropóján elmondta, a jövőben is együttműködnek a Cseh Idegenforgalmi Hivatallal (a születésnapi vacsorán is társ-háziasszony volt és köszöntötte a meghívott törzsvendégeket, újságírókat és szakembereket Léderer Betty, a képviselet vezetője), s igyekeznek népszerűsíteni a cseh kultúrát is, nem csak a gasztronómiát. A születésnap alkalmából avatták fel a Becherovka pincét (az 1800-as évekből származó dekorációval), valamint a törzsvendégek számára kialakított korsó-falat, ahol tárolhatják saját ivó alkalmasságaikat. (forrás: Borászportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.