Csőstül jön a hamburger

Eddig a megrendelések mentek csőpostán egy új-zélandi étterem konyhájára, ezentúl a hamburger is acélkapszulában, 140 kilométeres sebességgel teszi meg az utolsó pár métert a vendég asztaláig, és közben mindenki látja mit kap, mert a szállítószalag fala átlátszó - írja az Origo.

Sűrített levegő viszi a kész ételeket a konyhából a vendégekhez egy új-zélandi étteremben. A csőposta acélkapszuláiba egyszerre három hamburger és némi sült krumpli fér. A küldemény lehagyná az autópályán száguldó autókat: 140 kilométer per órás sebességgel száguld a csőrendszerben. Az utolsó szakaszon a légnyomás változása fékezi le a kapszulákat – olvasható az Origo-n.

A Christchurch városában működő étterem csőposta rendszere egyelőre a pincérek asztalánál végződik. De tervek között szerepel, hogy minden asztalhoz elvezetik az átlátszó csöveket, így a vendégek pontosan láthatják, érkezik-e a megrendelt étel. A vendéglő, a C1 Espresso tulajdonosa egyébként a Futurama című rajzfilmsorozatból vette a csőposta ötletét. Első lépésként a pincérek által felírt megrendeléseket küldték a konyhára, majd a hálózatot megerősítették, hogy a jóval nehezebb ételek szállítására is alkalmas legyen.

 

(kép: .stuff.co.nz)

Forrás: [origo]


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.