Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

Egyikük a Tápiószecsőről elsőként a fővárosba, majd immár a Balaton északi-partjára, Zánkára érkező Ipacs Balázs - akinek nem ugrik be elsőre a név, segítünk: ő a Hisztéria fagylaltozó-lánc lelke, egyben tulajdonosa -, akinek széles szortimentjéből 18-féle fagyi került mostantól minden nap a zánkai Fészek Étel és Hotel vendégváróhely utcai frontján lévő fagylaltpultjába. Iilyen bőséges választékból akár az is kiderülhet, nemcsak cukor hozzáadásával készített, hanem nyírfacukorral és olyan cukorpótlókkal készült gyümölcsfagylaltokat is kínál ezentúl a Fészek az utcán át, amelyet különféle érzékenységekben szenvedők is biztonsággal kóstolhatnak.

Másik, Székesfehérvárról érkező hazai "fagyiguru" szintén Balázs, ám ő a Damniczki famíliát képviseli, és manufaktúrájuk készítményeit ezentúl Monoszló egyik faluszéli magaslatán, a MagyarProvance Levendulaterasz és Fagyizóban kóstolhatják a betérők, vagy éppen a levendulaszedők, amikor megtelik az illatos növénnyel a kosár. Itt például nemcsak a 2013-ban az Év fagylaltjának kinevezett vörösboros málna, hanem például 2017. évi Gelato World Tour Európa bajnoki döntőjének egyik versenyzője, a feketeteás málna pisztáciával és bergamottal is kóstolható. Itt is kínálnak minden csütörtöktől kezdve hétvégente cukormentes fagyikat is (eritrit-szorbit-xilit cukoralkohollal), különlegessége még a helynek, hogy a szintén a kínálatban szereplő levelendulafagyi alapanyaga nem Fehérvárról, hanem a helyi levenedulamezőről való.

Érdekesség még, hogy a zánkai Fészekben is van levendula-vonal: ugyanis a hely ifjú séftitánja, Buknicz Tibor által készített egyik desszert tetejét, fenséges csokitortáját, saját készítésű levendulafagyija koronázza.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.