Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

Egyikük a Tápiószecsőről elsőként a fővárosba, majd immár a Balaton északi-partjára, Zánkára érkező Ipacs Balázs - akinek nem ugrik be elsőre a név, segítünk: ő a Hisztéria fagylaltozó-lánc lelke, egyben tulajdonosa -, akinek széles szortimentjéből 18-féle fagyi került mostantól minden nap a zánkai Fészek Étel és Hotel vendégváróhely utcai frontján lévő fagylaltpultjába. Iilyen bőséges választékból akár az is kiderülhet, nemcsak cukor hozzáadásával készített, hanem nyírfacukorral és olyan cukorpótlókkal készült gyümölcsfagylaltokat is kínál ezentúl a Fészek az utcán át, amelyet különféle érzékenységekben szenvedők is biztonsággal kóstolhatnak.

Másik, Székesfehérvárról érkező hazai "fagyiguru" szintén Balázs, ám ő a Damniczki famíliát képviseli, és manufaktúrájuk készítményeit ezentúl Monoszló egyik faluszéli magaslatán, a MagyarProvance Levendulaterasz és Fagyizóban kóstolhatják a betérők, vagy éppen a levendulaszedők, amikor megtelik az illatos növénnyel a kosár. Itt például nemcsak a 2013-ban az Év fagylaltjának kinevezett vörösboros málna, hanem például 2017. évi Gelato World Tour Európa bajnoki döntőjének egyik versenyzője, a feketeteás málna pisztáciával és bergamottal is kóstolható. Itt is kínálnak minden csütörtöktől kezdve hétvégente cukormentes fagyikat is (eritrit-szorbit-xilit cukoralkohollal), különlegessége még a helynek, hogy a szintén a kínálatban szereplő levelendulafagyi alapanyaga nem Fehérvárról, hanem a helyi levenedulamezőről való.

Érdekesség még, hogy a zánkai Fészekben is van levendula-vonal: ugyanis a hely ifjú séftitánja, Buknicz Tibor által készített egyik desszert tetejét, fenséges csokitortáját, saját készítésű levendulafagyija koronázza.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.