Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

Egyikük a Tápiószecsőről elsőként a fővárosba, majd immár a Balaton északi-partjára, Zánkára érkező Ipacs Balázs - akinek nem ugrik be elsőre a név, segítünk: ő a Hisztéria fagylaltozó-lánc lelke, egyben tulajdonosa -, akinek széles szortimentjéből 18-féle fagyi került mostantól minden nap a zánkai Fészek Étel és Hotel vendégváróhely utcai frontján lévő fagylaltpultjába. Iilyen bőséges választékból akár az is kiderülhet, nemcsak cukor hozzáadásával készített, hanem nyírfacukorral és olyan cukorpótlókkal készült gyümölcsfagylaltokat is kínál ezentúl a Fészek az utcán át, amelyet különféle érzékenységekben szenvedők is biztonsággal kóstolhatnak.

Másik, Székesfehérvárról érkező hazai "fagyiguru" szintén Balázs, ám ő a Damniczki famíliát képviseli, és manufaktúrájuk készítményeit ezentúl Monoszló egyik faluszéli magaslatán, a MagyarProvance Levendulaterasz és Fagyizóban kóstolhatják a betérők, vagy éppen a levendulaszedők, amikor megtelik az illatos növénnyel a kosár. Itt például nemcsak a 2013-ban az Év fagylaltjának kinevezett vörösboros málna, hanem például 2017. évi Gelato World Tour Európa bajnoki döntőjének egyik versenyzője, a feketeteás málna pisztáciával és bergamottal is kóstolható. Itt is kínálnak minden csütörtöktől kezdve hétvégente cukormentes fagyikat is (eritrit-szorbit-xilit cukoralkohollal), különlegessége még a helynek, hogy a szintén a kínálatban szereplő levelendulafagyi alapanyaga nem Fehérvárról, hanem a helyi levenedulamezőről való.

Érdekesség még, hogy a zánkai Fészekben is van levendula-vonal: ugyanis a hely ifjú séftitánja, Buknicz Tibor által készített egyik desszert tetejét, fenséges csokitortáját, saját készítésű levendulafagyija koronázza.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.