Csúcsgasztronómiai ízutazás várja a budapesti sörtanfolyam résztvevőit

A világ legfontosabb sörfajtái, a sörök történelme, a sörkóstolás tudománya és az alapanyagok széles skálája mellett a sör gasztronómiai szerepét is részletesen bemutatja a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyama.

A két estés kurzus során a résztvevők mintegy húszféle sört, és több olyan ételt kóstolnak meg, amelyeket vagy tradicionálisan a mellé kínált sörtípussal szokás fogyasztani, vagy a tanfolyam szervezőinek kreatív sör-étel párosításáról van szó. „Szeretnénk megmutatni, hogy az egyes sörtípusok nagyszerűen működnek az újhullámos európai konyhák izgalmas fogásaival is” – mondta Pancsovay Zita, a Borganika séfje, a sörtanfolyam háziasszonya.

A Budapest belvárosában, a Klauzál téren szervezett sörtanfolyam első időpontja július 9-10. „A kurzusok során bemutatásra kerülő sörök és ételek sora az aktuális kisüzemi kínálathoz igazodva változik, annak érdekében, hogy minden alkalommal be tudjunk mutatni néhány olyan különlegességet, amely adott esetben egyenesen a sörfőzdéből érkezik a HUBA hallgatóinak poharába” – fogalmazott Simonfai Balázs, a Brew!Studio oktatója.

Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője, a Hungarian Beer Academy projektmenedzsere tájékoztatása szerint az első tanfolyam sörsora, és az adott sörökhöz kínált ételek már összeálltak, zajlik a párosítások finomhangolása. Klasszikus párosítás lesz a pilseni típusú sör mellé a Nakládaný hermelín, amely a szokásostól némileg eltérő fűszerezést és sörös érlelést kap. A bemutatott american pale ale sör mellé zöldfűszeres, komlós, mini pulled pork bucit kínálnak, az impreial IPA társa pedig Körtébe töltött kéksajt lesz, dióval és mézzel. Ugyancsak főételként jelenik majd meg a berliner weisse típusú sörhöz kínált Csirkepaprikás gerbeaud, uborkasalátával, de a desszertek közé is sikerült igazi különlegességeket csempészni. A tanfolyamon kóstolt imperial stout társa Brownie pohárkrém lesz, míg a barley wine sör mellé Barley Wine sütinyalóka érkezik majd.

A tanfolyamon bemutatott sörtípusok sora a különböző láger söröktől a búzasörökön át a legváltozatosabb felsőerjesztésű sörökig tart, olyan főzetekkel, mint a könnyed saison, a spontán erjedésű belga lambic, a napjainkban igen divatos sour ale, vagy a fahordós érlelésű sörök. A HUBA – Hungarian Beer Academy célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A Hungarian Beer Academy tanfolyamai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. Az első kurzus július 9-én kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.