Csúcsgasztronómiai ízutazás várja a budapesti sörtanfolyam résztvevőit

A világ legfontosabb sörfajtái, a sörök történelme, a sörkóstolás tudománya és az alapanyagok széles skálája mellett a sör gasztronómiai szerepét is részletesen bemutatja a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyama.

A két estés kurzus során a résztvevők mintegy húszféle sört, és több olyan ételt kóstolnak meg, amelyeket vagy tradicionálisan a mellé kínált sörtípussal szokás fogyasztani, vagy a tanfolyam szervezőinek kreatív sör-étel párosításáról van szó. „Szeretnénk megmutatni, hogy az egyes sörtípusok nagyszerűen működnek az újhullámos európai konyhák izgalmas fogásaival is” – mondta Pancsovay Zita, a Borganika séfje, a sörtanfolyam háziasszonya.

A Budapest belvárosában, a Klauzál téren szervezett sörtanfolyam első időpontja július 9-10. „A kurzusok során bemutatásra kerülő sörök és ételek sora az aktuális kisüzemi kínálathoz igazodva változik, annak érdekében, hogy minden alkalommal be tudjunk mutatni néhány olyan különlegességet, amely adott esetben egyenesen a sörfőzdéből érkezik a HUBA hallgatóinak poharába” – fogalmazott Simonfai Balázs, a Brew!Studio oktatója.

Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője, a Hungarian Beer Academy projektmenedzsere tájékoztatása szerint az első tanfolyam sörsora, és az adott sörökhöz kínált ételek már összeálltak, zajlik a párosítások finomhangolása. Klasszikus párosítás lesz a pilseni típusú sör mellé a Nakládaný hermelín, amely a szokásostól némileg eltérő fűszerezést és sörös érlelést kap. A bemutatott american pale ale sör mellé zöldfűszeres, komlós, mini pulled pork bucit kínálnak, az impreial IPA társa pedig Körtébe töltött kéksajt lesz, dióval és mézzel. Ugyancsak főételként jelenik majd meg a berliner weisse típusú sörhöz kínált Csirkepaprikás gerbeaud, uborkasalátával, de a desszertek közé is sikerült igazi különlegességeket csempészni. A tanfolyamon kóstolt imperial stout társa Brownie pohárkrém lesz, míg a barley wine sör mellé Barley Wine sütinyalóka érkezik majd.

A tanfolyamon bemutatott sörtípusok sora a különböző láger söröktől a búzasörökön át a legváltozatosabb felsőerjesztésű sörökig tart, olyan főzetekkel, mint a könnyed saison, a spontán erjedésű belga lambic, a napjainkban igen divatos sour ale, vagy a fahordós érlelésű sörök. A HUBA – Hungarian Beer Academy célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A Hungarian Beer Academy tanfolyamai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. Az első kurzus július 9-én kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

Forrás: Turizmus Online


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.