Csúcsidőszak kacsából, libából

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi időszakra esik. A magyar lakosság évente megközelítőleg 3 kilogramm kacsahúst és 70 dkg-1 kg közötti libahúst fogyaszt. A kacsa- és libatermékek forgalma az őszi időszak beköszöntével, október második felétől nő meg ugrásszerűen.

A fogyasztás szezonalitására tekintettel az Auchan áruházak a Márton-napot megelőző hetektől egészen karácsonyig kibővített termékválasztékot kínálnak friss kacsa- és libatermékekből. Kacsából 40-féle terméket tartanak ilyenkor, libából ez a szám a 20-hoz közelít.

Az elmúlt évek kereskedelmi tapasztalata azt mutatja, hogy az egész kacsa vagy liba helyett egyre többen az előkészített, darabolt húsokat, illetve az úgynevezett konyhakész termékeket részesítik előnyben.

A széles választékban az innovatív sous-vide, teljesen konyhakész termékek is nagy számban szerepelnek, amelyek megőrizve minden ízt és aromát már csak a „befejező” konyhai műveleteket igénylik. 


Fotó: depositphotos

A áruház nem csak a friss hús, hanem a húskészítmények év végi szortimentjében is megnövelt mennyiségben kínál kacsa-és libatermékeket. A 16 féle termék között van tepertő, zsír, pástétom és májasok. A kínálat egyik különlegessége a prémium kacsazsír, amely a Maradok a pénzemnél blog kacsazsírokat összehasonlító tesztjén első helyezést ért el.

Az áruházban a friss kacsa-és liba termékeit teljes egészében hazai beszállító partnerektől szerzi be. 

A Magyarországon működő kacsa- és libatartó és feldolgozó vállalkozások a nemzeti hagyományokat is figyelembe veszik a magas minőséget képviselő, ízletes hústermékek előállításakor, amelyek ugyanakkor maximálisan megfelelnek a nemzetközi standardoknak is.

Az átlátható, fenntartható és ellenőrzött folyamatokat minden körülmények között szem előtt tartják. A vállalat pedig a legszigorúbb minőségi előírásoknak megfelelő, legnagyobb hazai víziszárnyas feldolgozó cégek mellett olyan kisebb családi üzemekkel is együttműködik, amelyek ugyanezt a színvonalat hozzák.

A prémium minőségű terméket adó kacsák és libák hazai tenyésztők szakértelmével nevelkednek. Az állatokat gondos odafigyeléssel tenyésztik, hogy vásárlóink asztalára a legmagasabb minőségű, ízletes hús kerülhessen. A magyarországi vágóhídon történő feldolgozás pedig a frissességet és a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági szabványoknak való megfelelést garantálja

– mondta Nagy Attila értékesítési igazgató. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.