Csúcsidőszak kacsából, libából

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi időszakra esik. A magyar lakosság évente megközelítőleg 3 kilogramm kacsahúst és 70 dkg-1 kg közötti libahúst fogyaszt. A kacsa- és libatermékek forgalma az őszi időszak beköszöntével, október második felétől nő meg ugrásszerűen.

A fogyasztás szezonalitására tekintettel az Auchan áruházak a Márton-napot megelőző hetektől egészen karácsonyig kibővített termékválasztékot kínálnak friss kacsa- és libatermékekből. Kacsából 40-féle terméket tartanak ilyenkor, libából ez a szám a 20-hoz közelít.

Az elmúlt évek kereskedelmi tapasztalata azt mutatja, hogy az egész kacsa vagy liba helyett egyre többen az előkészített, darabolt húsokat, illetve az úgynevezett konyhakész termékeket részesítik előnyben.

A széles választékban az innovatív sous-vide, teljesen konyhakész termékek is nagy számban szerepelnek, amelyek megőrizve minden ízt és aromát már csak a „befejező” konyhai műveleteket igénylik. 


Fotó: depositphotos

A áruház nem csak a friss hús, hanem a húskészítmények év végi szortimentjében is megnövelt mennyiségben kínál kacsa-és libatermékeket. A 16 féle termék között van tepertő, zsír, pástétom és májasok. A kínálat egyik különlegessége a prémium kacsazsír, amely a Maradok a pénzemnél blog kacsazsírokat összehasonlító tesztjén első helyezést ért el.

Az áruházban a friss kacsa-és liba termékeit teljes egészében hazai beszállító partnerektől szerzi be. 

A Magyarországon működő kacsa- és libatartó és feldolgozó vállalkozások a nemzeti hagyományokat is figyelembe veszik a magas minőséget képviselő, ízletes hústermékek előállításakor, amelyek ugyanakkor maximálisan megfelelnek a nemzetközi standardoknak is.

Az átlátható, fenntartható és ellenőrzött folyamatokat minden körülmények között szem előtt tartják. A vállalat pedig a legszigorúbb minőségi előírásoknak megfelelő, legnagyobb hazai víziszárnyas feldolgozó cégek mellett olyan kisebb családi üzemekkel is együttműködik, amelyek ugyanezt a színvonalat hozzák.

A prémium minőségű terméket adó kacsák és libák hazai tenyésztők szakértelmével nevelkednek. Az állatokat gondos odafigyeléssel tenyésztik, hogy vásárlóink asztalára a legmagasabb minőségű, ízletes hús kerülhessen. A magyarországi vágóhídon történő feldolgozás pedig a frissességet és a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági szabványoknak való megfelelést garantálja

– mondta Nagy Attila értékesítési igazgató. 


Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.