Csúnya véget ért egy legendás étterem

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.

 

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt a 80 méter hosszú Jumbo étteremhajó. Az Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. közleménye szerint szombaton a Paracel-szigetekként is ismert Hszisa-szigetek mellett elhaladva a rossz időjárási körülmények miatt a hajóba betört a víz, és hiába igyekeztek mindent elkövetni a megmentéséért, vasárnapra felborult. Személyi sérülés nem történt, de a helyszínen a tenger ezer méter mély, ami megnehezíti a mentési munkálatokat.

A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt. Több mint hárommillió vendégnek, köztük II. Erzsébet királynőnek és Tom Cruise-nak szolgálták fel a kantoni konyha ínyencségeit. Számos filmben is feltűnt, köztük az 1974-es James Bond-darabban, a Roger Moore főszereplésével forgatott Az aranypisztolyos férfiben is.

A pandémia miatt 2020-ban bezárt, és elbocsátotta összes alkalmazottját. Anyavállalata szerint fenntartása súlyos pénzügyi terhet rótt a részvényesekre, mivel több millió hongkongi dollárt költöttek az ellenőrzésére és karbantartására annak ellenére, hogy nem üzemelt. Az éttermet múlt kedden vontatták el, hogy egy olcsóbb helyen végezzék a karbantartását. A vállalat hangsúlyozta, hogy az indulás előtt hajózási mérnökök vizsgálták meg alaposan a hajót, és a szállításához minden szükséges engedélyt beszereztek.

Forrás: MTI


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.