Csúnya véget ért egy legendás étterem

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.

 

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt a 80 méter hosszú Jumbo étteremhajó. Az Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. közleménye szerint szombaton a Paracel-szigetekként is ismert Hszisa-szigetek mellett elhaladva a rossz időjárási körülmények miatt a hajóba betört a víz, és hiába igyekeztek mindent elkövetni a megmentéséért, vasárnapra felborult. Személyi sérülés nem történt, de a helyszínen a tenger ezer méter mély, ami megnehezíti a mentési munkálatokat.

A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt. Több mint hárommillió vendégnek, köztük II. Erzsébet királynőnek és Tom Cruise-nak szolgálták fel a kantoni konyha ínyencségeit. Számos filmben is feltűnt, köztük az 1974-es James Bond-darabban, a Roger Moore főszereplésével forgatott Az aranypisztolyos férfiben is.

A pandémia miatt 2020-ban bezárt, és elbocsátotta összes alkalmazottját. Anyavállalata szerint fenntartása súlyos pénzügyi terhet rótt a részvényesekre, mivel több millió hongkongi dollárt költöttek az ellenőrzésére és karbantartására annak ellenére, hogy nem üzemelt. Az éttermet múlt kedden vontatták el, hogy egy olcsóbb helyen végezzék a karbantartását. A vállalat hangsúlyozta, hogy az indulás előtt hajózási mérnökök vizsgálták meg alaposan a hajót, és a szállításához minden szükséges engedélyt beszereztek.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.