Curry brutál de luxe

A világ legerősebb curry-jeként emlegetik azt a szószt, amit egy Manhattanben lévő, de angolos jellegű étteremben szolgálnak fel: még a szakács is gázálarcot visel, miközben főzi - olvastuk a Webbulvár-on

Képzelje el, hogy ráharap egy gránátra, amiről tudja, hogy felrobban a szájában, közben pedig még szemen is spriccelik könnygázzal... - valami ilyesmi érzés fogja el azt, aki veszi magának a bátorságot és betér a manhattani Brick Lane nevű étterembe, ahol a világ állítólag legcsípősebb curry-jével kínozzák a vendégeket. Na persze nem merő gonoszságból, csak annak teszik az asztalára, aki kifejezetten kéri, viszont rá szigorú szabályok vonatkoznak: meg kell hallgatnia a veszélyekről szóló tájékoztatást és alá kell írnia egy nyilatkozatot, miszerint mindent megértett és saját felelősségre veszi a szájába az eleven tüzet. (...)

Folytatás az eredeti oldalon.

Forrás: Webbulvár


Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.