Dán sörsztrájk a „védőital” visszaszerzésére

A dán Carlsberg sörgyár 800 alkalmazottja lépett sztrájkba, 250 egyenesen a gépsorok mellett szüntette be a munkát, mert a vezetőség megkurtította a természetbeni juttatásként munkaidőben fogyasztható ingyen sör mennyiségét.

Míg korábban három üveggel fogyaszthattak (az egyetlen megkötés csak az volt, ne igya magát részegre az alkalmazott), a jövőben kénytelenek beérni egy palackkal, a hivatalos ebédidőben. Először a Hoeje-Taastrupban lévő raktár dolgozói szüntették be a munkát, később csatlakoztak a gépkocsivezetők is.

Elsőre talán bizarrnak tűnik a pilóták csatlakozása, hiszen esetükben legfeljebb szolidaritási sztrájkról lehet szó – bár Dániában 0,5 g/L értékig nem büntetik az alkohol fogyasztása után volán mögé ülőket.

A Yahoo News kiemeli, hogy a sofőrök támogatása azért is jelzésértékű, hiszen ők továbbra is három palackkal vihetnek haza a kantinból, tekintettel arra, hogy a kamionokba beépített alkoholszonda megakadályozza a jármű elindítását, ha az engedélyezett mértéket meghaladó értéket érzékel.

A sztrájk napokra megfosztotta a dánokat statisztikailag kimutatottan legnépszerűbb sörüktől.

„Fogalmunk sincs, meddig húzódik az ügy, de mindent megteszünk, hogy mielőbb rendeződjön a kérdés – mondta az AFP-nek Jens Bekke, a Carlsberg kommunikációs igazgatója. (AFP, Yahoo News)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.