Dán sörsztrájk a „védőital” visszaszerzésére

A dán Carlsberg sörgyár 800 alkalmazottja lépett sztrájkba, 250 egyenesen a gépsorok mellett szüntette be a munkát, mert a vezetőség megkurtította a természetbeni juttatásként munkaidőben fogyasztható ingyen sör mennyiségét.

Míg korábban három üveggel fogyaszthattak (az egyetlen megkötés csak az volt, ne igya magát részegre az alkalmazott), a jövőben kénytelenek beérni egy palackkal, a hivatalos ebédidőben. Először a Hoeje-Taastrupban lévő raktár dolgozói szüntették be a munkát, később csatlakoztak a gépkocsivezetők is.

Elsőre talán bizarrnak tűnik a pilóták csatlakozása, hiszen esetükben legfeljebb szolidaritási sztrájkról lehet szó – bár Dániában 0,5 g/L értékig nem büntetik az alkohol fogyasztása után volán mögé ülőket.

A Yahoo News kiemeli, hogy a sofőrök támogatása azért is jelzésértékű, hiszen ők továbbra is három palackkal vihetnek haza a kantinból, tekintettel arra, hogy a kamionokba beépített alkoholszonda megakadályozza a jármű elindítását, ha az engedélyezett mértéket meghaladó értéket érzékel.

A sztrájk napokra megfosztotta a dánokat statisztikailag kimutatottan legnépszerűbb sörüktől.

„Fogalmunk sincs, meddig húzódik az ügy, de mindent megteszünk, hogy mielőbb rendeződjön a kérdés – mondta az AFP-nek Jens Bekke, a Carlsberg kommunikációs igazgatója. (AFP, Yahoo News)

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.