Debütál a Gin&Jazz Fesztivál

A gin világszerte reneszánszát éli, Magyarországot is elérte a gin láz. Olyannyira, hogy önálló fesztivált is szenteltek neki dzsessz produkciókkal kombinálva, amely most kezdődött Budapesten - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az ital iránti szeretet nem véletlen, hiszen egy komplex és nagyon változatos ízvilággal rendelkezik. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első gin-ükbe, majd a legtöbben szerelembe esnek, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál nekünk a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.
A több mint 3000 m2-es tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a 4 napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50 féle ginből választhatnak az érdeklődők.
A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) ginnek legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

"A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani" – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője és ginfluencer.



A fesztiválon megjelenő ginmárkák színes kínálatán felül különböző érdekes programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el, és próbáljanak ki új ízeket, akik utána ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a vendégek a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.

A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazz előadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint Takács Nikolas és a Varga Balázs Quintet vagy a Swing á la Django.



Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.