Debütál a Gin&Jazz Fesztivál

A gin világszerte reneszánszát éli, Magyarországot is elérte a gin láz. Olyannyira, hogy önálló fesztivált is szenteltek neki dzsessz produkciókkal kombinálva, amely most kezdődött Budapesten - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az ital iránti szeretet nem véletlen, hiszen egy komplex és nagyon változatos ízvilággal rendelkezik. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első gin-ükbe, majd a legtöbben szerelembe esnek, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál nekünk a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.
A több mint 3000 m2-es tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a 4 napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50 féle ginből választhatnak az érdeklődők.
A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) ginnek legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

"A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani" – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője és ginfluencer.



A fesztiválon megjelenő ginmárkák színes kínálatán felül különböző érdekes programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el, és próbáljanak ki új ízeket, akik utána ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a vendégek a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.

A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazz előadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint Takács Nikolas és a Varga Balázs Quintet vagy a Swing á la Django.



Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.