Az új dél-afrikai gyár a helyi, folyamatosan bővülő középosztályt célozza, ráadásul így a cég megspórolhatja az importköltségeket és nagyobb piaci szeletet hasíthat ki a dél-afrikai tortából.A társaság az újonnan vásárolt Sedinberg sörgyár prémium márkáival kívánja felvenni a versenyt a SAB-bal - ebben a piaci szegmensben a Heineken a maga 56 százalékos részesedésével piacvezető, de összességében a sörpiac mindössze 11 százaléka van a cég kezében.A legnagyobb megtakarítás a Heineken számára egyértelműen a szállítási költségek csökkenése és a helyi palackozásból eredő megtakarítások lesznek. Elemzők szerint a középosztály erősödésével Dél-Afrika válhat a világ kilencedik legnagyobb sörpiacává.A holland cég Dél-Afrikában legjobban fogyó márkáját, az Amstelt korábban Európából importálták, de mostantól helyben készülhet a nedű.A SABMiller értesülések szerint erre reagálva új prémium márkát dob piacra. (Napi)
Dél-Afrikában nyit új gyárat a Heineken
A holland söripari cég gyárat nyit legfőbb riválisának fellegvárában, Dél-Afrikában - adta hírül a Wall Street Journal.
Az új dél-afrikai gyár a helyi, folyamatosan bővülő középosztályt célozza, ráadásul így a cég megspórolhatja az importköltségeket és nagyobb piaci szeletet hasíthat ki a dél-afrikai tortából.A társaság az újonnan vásárolt Sedinberg sörgyár prémium márkáival kívánja felvenni a versenyt a SAB-bal - ebben a piaci szegmensben a Heineken a maga 56 százalékos részesedésével piacvezető, de összességében a sörpiac mindössze 11 százaléka van a cég kezében.A legnagyobb megtakarítás a Heineken számára egyértelműen a szállítási költségek csökkenése és a helyi palackozásból eredő megtakarítások lesznek. Elemzők szerint a középosztály erősödésével Dél-Afrika válhat a világ kilencedik legnagyobb sörpiacává.A holland cég Dél-Afrikában legjobban fogyó márkáját, az Amstelt korábban Európából importálták, de mostantól helyben készülhet a nedű.A SABMiller értesülések szerint erre reagálva új prémium márkát dob piacra. (Napi)

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.