A Forbes Magazin előrejelzései szerint végre magához tér a csúcsgasztronómia az Egyesült Államokban. Ez még nem azt jelenti, hogy visszatér a válság előtti forgalom, de azok az éttermek, amelyeknek sikerült átvészelniük a recessziót, az idén jó évre számíthatnak.
Az olyan tengeri herkentyűkre specializálódott high-end vendéglátóhelyek, mint a New York-i Marea és Oceana sikere azt bizonyítja, hogy a válság idején is van igény a luxuséttermekre, ha jó a koncepció.
Az idei évben trendinek számít saját magunk által megtermelt élelmiszereket fogyasztani. Legyen szó egy háztetőről egy belváros közepén vagy elhagyott földek megműveléséről, egyre többen akarnak részt venni az élelmiszerek megtermelésében.
A hétvégi hobbikertészek és a városi farmerek csoportjához csatlakozott Richard Branson is, a Virgin cégcsoport tulajdonosa. A milliárdos nemrég egy hat hektáros farmot vett New Jersey-ben.
Ismét napirendre kerül a gyermekétkeztetési törvény. Még nagyobb szerepe lesz a gyermekétkeztetési reformokban a First Ladynek, Michelle Obama a gyermekek egészséges táplálkozásának egyik legnagyobb híve.
Divathullámok a csúcsgasztronómiában
Az idén az Egyesült Államokban divatnak számít saját magunk által megtermelt élelmiszereket fogyasztani, és jó évet zárnak majd a luxuséttermek is. Legalábbis a Forbes magazin előrejelzései alapján - írja a Deluxe.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.