Divathullámok a csúcsgasztronómiában

Az idén az Egyesült Államokban divatnak számít saját magunk által megtermelt élelmiszereket fogyasztani, és jó évet zárnak majd a luxuséttermek is. Legalábbis a Forbes magazin előrejelzései alapján - írja a Deluxe.

A Forbes Magazin előrejelzései szerint végre magához tér a csúcsgasztronómia az Egyesült Államokban. Ez még nem azt jelenti, hogy visszatér a válság előtti forgalom, de azok az éttermek, amelyeknek sikerült átvészelniük a recessziót, az idén jó évre számíthatnak. Az olyan tengeri herkentyűkre specializálódott high-end vendéglátóhelyek, mint a New York-i Marea és Oceana sikere azt bizonyítja, hogy a válság idején is van igény a luxuséttermekre, ha jó a koncepció. Az idei évben trendinek számít saját magunk által megtermelt élelmiszereket fogyasztani. Legyen szó egy háztetőről egy belváros közepén vagy elhagyott földek megműveléséről, egyre többen akarnak részt venni az élelmiszerek megtermelésében. A hétvégi hobbikertészek és a városi farmerek csoportjához csatlakozott Richard Branson is, a Virgin cégcsoport tulajdonosa. A milliárdos nemrég egy hat hektáros farmot vett New Jersey-ben. Ismét napirendre kerül a gyermekétkeztetési törvény. Még nagyobb szerepe lesz a gyermekétkeztetési reformokban a First Ladynek, Michelle Obama a gyermekek egészséges táplálkozásának egyik legnagyobb híve.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.