Dress-code a brit gyorsétteremben

Nem szolgálták ki azt azt az asztalostanulót, aki melegítőben "ugrott be" kedvenc gyorséttermébe a lancashirei Leylandban. A meglepett vendég negyedóra múlva kifogástalan öltözékben (öltöny-nyakkendő) tért vissza, és így már rendelhetett.. - írta meg a Velvet.

Az étterem egyik vezetője a Telegraph kérdésére elmondta, hogy az utóbbi időben rengeteg kellemetlenséget okoztak az alkalmazottaknak a sportos ruhába öltözött, az éttermet csoportosan látogató fiatalok, akik agresszív viselkedésükkel megfélemlítették az alkalmazottakat.

Ezért úgy rendelkeztek, hogy az esti órákban, 18 évnél fiatalabb, tréningruhába öltözött vendég nem kívánatos a gyorsétteremben. A döntés többekben okozott ellenérzést (valljuk be, talán öltönyben is viselkedhet valaki agresszíven), és a menedzsment hiába kért elnézést az eset kárvallottjától, az ügy ezzel nem nyert elintézést. A fiatal tanuló főleg azt sérelmezte, hogy a szeme láttára szolgáltak ki egy hasonlóan öltözött férfit, pusztán azért, mert láthatóan idősebb volt, mint ő.

A Velvet írása kiemeli, hogy Nagy-Britanniában nem ez az egyetlen példa az ilyen típusú diszkriminációra, hiszen nemrégiben egy modellt tiltottak ki egy üzlethálózat boltjából, mivel márkás melegítőjét pizsamának vélték az illetékesek...

És még mondják, hogy nem a ruha teszi az embert... (forrás: Telegraph / Velvet)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.