Drón hozza a szusit

A Yo!Sushi még 1997-ben nyitotta meg ajtaját és állítólag az első londoni sushi étterem volt, ahol az ételek felszolgáláshoz bevezették a ma már itthon is jól ismert sushivonatot, vagyis az asztalok mentén körbefutó szalagot, amiről lekaphatjuk, az épen nekünk tetsző fogást a mellettünk elhaladó sorból - olvasható a Pazar Cuccok blogon.

Azóta 8 országban több mint 100 Yo!Sushi étterem nyílt és a céghez tartozik a teljes Yo! ernyőmárka, köztük az egyik legérdekesebb a Yotel kapszulaszállás, ami megtalálható már a londoni Heathrow, Gatwick és az amszterdami Schiphol reptereken is. Sőt a Yo!Sushi már speckó burgereket is kínál egy ideje.

Elsők voltak (Londonban) a sushi vonat bevezetésében és most 16 évvel később egy még modernebb felszolgálási módszerrel lepték meg a vendégeket. Aki betéved a Poland Streeten lévő Yo!Sushiba, annak nem a sült galamb, hanem az aktuális rendelése fog a szájába repülni. Ha nem is a szájába, de legalább az asztaláig. Június eleje óta ugyanis speciálisan átalakított drónok, quadcopterek repítik a kajákkal megpakolt tálcákat (iTray) a vendégek asztalához. A robotrepülők egyelőre nem önműködőek, mindegyiket egy-egy pincér irányít iPad-ről, így munkaerőt egyelőre nem spóroltak meg, csak látványelem a hi-tech felszolgálási módszer.

A drónok megfelelően magasan repkednek ahhoz, hogy kisgyerekek, vagy a WC-re siető vendégek ne rohanjanak bele és az első két alatt semmiféle drón-vendég karambolról vagy szőnyegbombázás szerűen vendég nyakába zuhanó miso leves félreértésről sem számoltak be, így egyelőre biztonságos az üzem, de legalábbis quadcopter navigációból jól kiképezték a személyzetet.

(kép és szöveg: Pazar Cuccok)


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.