Dupla aranyat kapott a Finlandia Vodka

A zsűri egyhangú döntése alapján 2011-ben, a San Francisco-i párlatversenyen 2007. és 2010. után, harmadik alkalommal ismét dupla aranyat nyert az ízesített vodka kategóriában a Finlandia Grapefruit Fusion.

A grapefruitos, különleges párlat nem csak dupla aranyat kapott, hanem megválasztották a „legjobb fűszerezésű” vodkának is, amely az egyik legnagyobb kitüntetés ebben a kategóriában. Az idei év díjaival együtt a Finlandia Grapefriut a legtöbbször kitüntetett vodka a világon.

„Amióta zsűrizéssel foglalkozom, soha nem találkoztam még egyetlen ízesített vodkával sem, amely kettős aranyat nyert volna, maga mögé utasítva azt a mezőnyt, ahol a legjobbak legjobbikát választják”- nyilatkozta Tony Abou-Ganim, neves szaktekintély, a San Francisco-i Párlatverseny zsűritagja.

„Ahogy az orrommal érzékeltem a pohárban lévő grapefruit illatot, már tudtam, hogy a Finlandia Grapefruit lesz az idei év győztese” – tette hozzá a szakértő.

A Finlandia Grapefruit Fusion illata és íze, olyan mintha a gyümölcs egyenesen a fáról az üvegbe vándorolt volna” – mondta Neil Punwani a Finlandia Vodka ügyvezető igazgatója, aki megjegyezte, ez a csodálatos íz annak az eredménye, hogy a Finlandia Vodka készítése során csak természetes, tiszta összetevőket használnak.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.