Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül lehet választani.
A ginnek egy semleges ízű alkoholpárlat az alapja (mint ahogy emiatt nagyon népszerű az alkoholisták körében is), amelyet borókabogyóval és esetenként más fűszerekkel, citrusokkal, gyógynövényekkel ízesítenek.
Egyik fajtáját, a Tanqueray gint Charles Tanqueray alkotta meg 1830 körül a saját receptje alapján, londoni lepárlóüzemében. Azóta is töretlen a márka sikere, és a kibővült portfólió minden egyes darabját a feltaláló inspirálta az eredeti, több mint 300 recept valamelyikének alapján. Nemcsak számos díjat nyert az évek során a Tanqueray, de 2018-ban a bártenderek kedvenc gine lett, akik a koktélokhoz előszeretettel használják ezt az úgynevezett London Dry típust.
Az InterContinental® Budapest „Live on the Terrace” nevet viselő, egész nyarat átívelő programsorozata kapcsán utazott hazánkba az ismert bártender, a cseh Vitezslav Cirok, akinek alapvető, hogy a munkáját a „zero waste” filozófia jegyében végezze. „Mindig arra törekszem, hogy valami eredetit, valami váratlant találjak ki, mindig egy új történetet öntsek a pohárba. De fontosnak tartom eközben, hogy a fenntarthatóságra és a koktélokhoz használt alapanyagok maximális felhasználására is odafigyeljek” – meséli Vitezslav Cirok, aki az itt kevert koktéljaihoz is az ötcsillagos pesti belvárosi hotel biokertjéből válogatja a fűszereket.
Forrás: Wineglass Communication