Egész nyáron nyerő a gin

Frissít, van kellő alkoholtartalma és a belőle készített koktélok továbbra is mennyeiek.

Egyedi ízvilága sok bártendert megihletett már, így az egyszerűtől az extravagánsig rengetegféle ginalapú koktél közül lehet választani.

A ginnek egy semleges ízű alkoholpárlat az alapja (mint ahogy emiatt nagyon népszerű az alkoholisták körében is), amelyet borókabogyóval és esetenként más fűszerekkel, citrusokkal, gyógynövényekkel ízesítenek.

 Egyik fajtáját, a Tanqueray gint Charles Tanqueray alkotta meg 1830 körül a saját receptje alapján, londoni lepárlóüzemében. Azóta is töretlen a márka sikere, és a kibővült portfólió minden egyes darabját a feltaláló inspirálta az eredeti, több mint 300 recept valamelyikének alapján. Nemcsak számos díjat nyert az évek során a Tanqueray, de 2018-ban a bártenderek kedvenc gine lett, akik a koktélokhoz előszeretettel használják ezt az úgynevezett London Dry típust.

 Az InterContinental® Budapest „Live on the Terrace” nevet viselő, egész nyarat átívelő programsorozata kapcsán utazott hazánkba az ismert bártender, a cseh Vitezslav Cirok, akinek alapvető, hogy a munkáját a „zero waste” filozófia jegyében végezze. „Mindig arra törekszem, hogy valami eredetit, valami váratlant találjak ki, mindig egy új történetet öntsek a pohárba. De fontosnak tartom eközben, hogy a fenntarthatóságra és a koktélokhoz használt alapanyagok maximális felhasználására is odafigyeljek” – meséli Vitezslav Cirok, aki az itt kevert koktéljaihoz is az ötcsillagos pesti belvárosi hotel biokertjéből válogatja a fűszereket.

 

 

 

 

Forrás: Wineglass Communication


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.