Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

A német hagyományairól és ultraprémium minőségéről ismert MONKEY 47 közel tizenöt éve izgalmas ízutazásra invitálja a gin szerelmeseit limitált kiadású Distiller’s Cut ginjeivel, amelyek minden évben egy kivételes, egyedi növény hozzáadásával készülnek. 

A mediterrán fogásokat kiegészítő egyedi aromájú kapribogyó az idei Distiller’s Cut-ban a tenger és a szárazföld természetes harmóniájára utal. Gazdag és sós ízprofiljával olyan aromás mélységet ad a gin gyógynövényes világához, amely jól hangsúlyozza a klasszikus gin összetevőit is.

A cég minden évben inspiráló, új komponenst keres ikonikus italához, így a köztudottan 47 összetevőből álló receptúra a limitált kiadásban egy 48., gondosan kiválasztott alapanyag –  a „Species Rara” – hozzáadásával válik exkluzívvá.

„Botanikai kíváncsiság, a minőség iránti megszállott törekvés, és a különleges aromák felkutatása iránti eltökéltség, ez a Species Rara. Az idei utazás a mediterrán térség zord szépségéhez vezette szakértőinket, ahol a Capparis izgalmas vad energiát és egy csepp tengeri aromát adott a gondosan megalkotott receptúrához

– magyarázza Alexander Stein, a márka alapítója, majd hozzáteszi:

Tavaly Kanadában találtuk meg, amit kerestünk, idén viszont kedvenc olasz éttermünkben bukkantunk rá a 48. botanikai összetevőre.


Fotó: Monkey 47

A történet egy tradicionális olasz fogással kezdődött, ami nem volt más, mint spagetti szardellával és kapribogyóval. A házias, ugyanakkor klasszikus ízélmény azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy a finom ízszimfóniát adó kapribogyók többre képesek, mint egy jól bevált recept díszítése. A következő lépés a tökéletes bogyó felkutatása volt, így jutottak el a szakértők a Földközi-tenger közepén, a Szicíliai-szorosban található vulkánikus eredetű Pantelleria szigetére.

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.