Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

A német hagyományairól és ultraprémium minőségéről ismert MONKEY 47 közel tizenöt éve izgalmas ízutazásra invitálja a gin szerelmeseit limitált kiadású Distiller’s Cut ginjeivel, amelyek minden évben egy kivételes, egyedi növény hozzáadásával készülnek. 

A mediterrán fogásokat kiegészítő egyedi aromájú kapribogyó az idei Distiller’s Cut-ban a tenger és a szárazföld természetes harmóniájára utal. Gazdag és sós ízprofiljával olyan aromás mélységet ad a gin gyógynövényes világához, amely jól hangsúlyozza a klasszikus gin összetevőit is.

A cég minden évben inspiráló, új komponenst keres ikonikus italához, így a köztudottan 47 összetevőből álló receptúra a limitált kiadásban egy 48., gondosan kiválasztott alapanyag –  a „Species Rara” – hozzáadásával válik exkluzívvá.

„Botanikai kíváncsiság, a minőség iránti megszállott törekvés, és a különleges aromák felkutatása iránti eltökéltség, ez a Species Rara. Az idei utazás a mediterrán térség zord szépségéhez vezette szakértőinket, ahol a Capparis izgalmas vad energiát és egy csepp tengeri aromát adott a gondosan megalkotott receptúrához

– magyarázza Alexander Stein, a márka alapítója, majd hozzáteszi:

Tavaly Kanadában találtuk meg, amit kerestünk, idén viszont kedvenc olasz éttermünkben bukkantunk rá a 48. botanikai összetevőre.


Fotó: Monkey 47

A történet egy tradicionális olasz fogással kezdődött, ami nem volt más, mint spagetti szardellával és kapribogyóval. A házias, ugyanakkor klasszikus ízélmény azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy a finom ízszimfóniát adó kapribogyók többre képesek, mint egy jól bevált recept díszítése. A következő lépés a tökéletes bogyó felkutatása volt, így jutottak el a szakértők a Földközi-tenger közepén, a Szicíliai-szorosban található vulkánikus eredetű Pantelleria szigetére.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.