Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

A német hagyományairól és ultraprémium minőségéről ismert MONKEY 47 közel tizenöt éve izgalmas ízutazásra invitálja a gin szerelmeseit limitált kiadású Distiller’s Cut ginjeivel, amelyek minden évben egy kivételes, egyedi növény hozzáadásával készülnek. 

A mediterrán fogásokat kiegészítő egyedi aromájú kapribogyó az idei Distiller’s Cut-ban a tenger és a szárazföld természetes harmóniájára utal. Gazdag és sós ízprofiljával olyan aromás mélységet ad a gin gyógynövényes világához, amely jól hangsúlyozza a klasszikus gin összetevőit is.

A cég minden évben inspiráló, új komponenst keres ikonikus italához, így a köztudottan 47 összetevőből álló receptúra a limitált kiadásban egy 48., gondosan kiválasztott alapanyag –  a „Species Rara” – hozzáadásával válik exkluzívvá.

„Botanikai kíváncsiság, a minőség iránti megszállott törekvés, és a különleges aromák felkutatása iránti eltökéltség, ez a Species Rara. Az idei utazás a mediterrán térség zord szépségéhez vezette szakértőinket, ahol a Capparis izgalmas vad energiát és egy csepp tengeri aromát adott a gondosan megalkotott receptúrához

– magyarázza Alexander Stein, a márka alapítója, majd hozzáteszi:

Tavaly Kanadában találtuk meg, amit kerestünk, idén viszont kedvenc olasz éttermünkben bukkantunk rá a 48. botanikai összetevőre.


Fotó: Monkey 47

A történet egy tradicionális olasz fogással kezdődött, ami nem volt más, mint spagetti szardellával és kapribogyóval. A házias, ugyanakkor klasszikus ízélmény azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy a finom ízszimfóniát adó kapribogyók többre képesek, mint egy jól bevált recept díszítése. A következő lépés a tökéletes bogyó felkutatása volt, így jutottak el a szakértők a Földközi-tenger közepén, a Szicíliai-szorosban található vulkánikus eredetű Pantelleria szigetére.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.