A szegedi specialty kávézóban olyan kávékat használnak, amelynél a termesztők a kisebb mennyiségű, viszont jobb minőségű kávétermesztést preferálják, nem károsítva a környezetet, összhangban a természettel.
Jarjabka Zoltán, a kávézó alapítója:
Nálunk vendégeink kikapcsolódhatnak, kérdezhetnek a baristánktól, és többet tudhatnak meg a speciality kávézás világáról. A fenntarthatóság kiemelten fontos számunkra, hiszen azt szeretnénk, ha gyermekeink is egy élhető, boldog világban nőnének fel.
A kávézó a Good Travel Seal minősítést az ECOTOURS program keretében szervezett fenntarthatósági projekt részeként nyerte el, amely esetben az Innotime Hungary Kft. biztosította a szakmai felkészítést. A tulajdonos szerint a minősítés nem volt könnyű, de rengeteg új tudást és tapasztalatot hozott számukra, amely segíti őket abban, hogy még tudatosabban álljanak a fenntarthatósághoz.
A Good Travel Seal kritériumrendszerének segítségével nő a vállalkozás tudatossága, kialakul a fenntarthatósági identitása, ezáltal a minősítés egyértelműen mutatja be, hogy az adott vállalkozás mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóság különböző területein.