Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést. Ezzel a kávézó a lillafüredi Hotel Palota és a Humtour - vidéki kalandok után harmadikként csatlakozott azon hazai szolgáltatókhoz, akik sikeresen teljesítették a szigorú minősítési folyamatot.

A szegedi specialty kávézóban olyan kávékat használnak, amelynél a termesztők a kisebb mennyiségű, viszont jobb minőségű kávétermesztést preferálják, nem károsítva a környezetet, összhangban a természettel.

Forrás: Kék Elefánt
Forrás: Kék Elefánt

Jarjabka Zoltán, a kávézó alapítója:

Nálunk vendégeink kikapcsolódhatnak, kérdezhetnek a baristánktól, és többet tudhatnak meg a speciality kávézás világáról. A fenntarthatóság kiemelten fontos számunkra, hiszen azt szeretnénk, ha gyermekeink is egy élhető, boldog világban nőnének fel.

A kávézó a Good Travel Seal minősítést az ECOTOURS program keretében szervezett fenntarthatósági projekt részeként nyerte el, amely esetben az Innotime Hungary Kft. biztosította a szakmai felkészítést. A tulajdonos szerint a minősítés nem volt könnyű, de rengeteg új tudást és tapasztalatot hozott számukra, amely segíti őket abban, hogy még tudatosabban álljanak a fenntarthatósághoz.

A Good Travel Seal kritériumrendszerének segítségével nő a vállalkozás tudatossága, kialakul a fenntarthatósági identitása, ezáltal a minősítés egyértelműen mutatja be, hogy az adott vállalkozás mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóság különböző területein.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.