Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést. Ezzel a kávézó a lillafüredi Hotel Palota és a Humtour - vidéki kalandok után harmadikként csatlakozott azon hazai szolgáltatókhoz, akik sikeresen teljesítették a szigorú minősítési folyamatot.

A szegedi specialty kávézóban olyan kávékat használnak, amelynél a termesztők a kisebb mennyiségű, viszont jobb minőségű kávétermesztést preferálják, nem károsítva a környezetet, összhangban a természettel.

Forrás: Kék Elefánt
Forrás: Kék Elefánt

Jarjabka Zoltán, a kávézó alapítója:

Nálunk vendégeink kikapcsolódhatnak, kérdezhetnek a baristánktól, és többet tudhatnak meg a speciality kávézás világáról. A fenntarthatóság kiemelten fontos számunkra, hiszen azt szeretnénk, ha gyermekeink is egy élhető, boldog világban nőnének fel.

A kávézó a Good Travel Seal minősítést az ECOTOURS program keretében szervezett fenntarthatósági projekt részeként nyerte el, amely esetben az Innotime Hungary Kft. biztosította a szakmai felkészítést. A tulajdonos szerint a minősítés nem volt könnyű, de rengeteg új tudást és tapasztalatot hozott számukra, amely segíti őket abban, hogy még tudatosabban álljanak a fenntarthatósághoz.

A Good Travel Seal kritériumrendszerének segítségével nő a vállalkozás tudatossága, kialakul a fenntarthatósági identitása, ezáltal a minősítés egyértelműen mutatja be, hogy az adott vállalkozás mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóság különböző területein.


Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.
A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház

A világ legszebb történelmi kávéházainak koronaékszere a pesti New York Kávéház 

Emléktáblát kapott a Historic Cafés Route-tól a New York Kávéház.
Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia  

Újranyitott a pesti Andrássy út egyik titkosan legjobb kertje.
Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!

Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének! 

Itt a Gundel-díjátadó ünnepség gáláns ebédjének teljes menüsora.
Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról 

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon.
Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert

Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert 

A neves vízszakértő kipróbálta a FloeWater aludobozos vizét, amelyet közösségi oldalán értékelt.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.