Egy igazi okostojás, ami főzni tanít

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

Az amerikai RnD64 nevű IoT (Internet of Things) eszközöket fejlesztő cég megmutatta milyen az, amikor egy tojás alakú időzítőt mesterséges intelligenciával ruháznak fel. A fekete műanyag borítású tojás egyetlen, 0-24-ben kíváncsian pislogó szemet kapott, amely egyrészt az MI-vel együtt járó személyiségjegyként értelmezhető, másrészt ez rejti a tojás 9 cm átmérőjű kijelzőjét – írja a The Verge.

Az Amazon Echo személyi asszisztenséhez hasonlóan ez az okostojás is egy hangvezérelt kütyü, de a fejlesztő cég vezérigazgatója szerint ennél sokkal többről van szó. „Egy felmérésünk szerint évente átlagosan négyszáz órát töltünk a konyhában, ezért ma egy igazi személyi asszisztenset megformáló okoseszköznek nem elég hanggal kommunikálnia és egy zene-streamelő szolgáltatását használnia. Mindezt képernyőn is meg kell tudni mutatnia, és képesnek kell lennie a valós-idejű problémamegoldásra” – ezt Dmytro Shemet a cég vezérigazgatója nyilatkozta a Digital Trendsnek, miközben hozzátette, hogy az okostojás főleg a rövid videós oktatóanyagokra és egy online nonstop elérhető gasztro szakértői csapatra épít majd.

A tojást egyébként a Hello Egg felkiáltással ébreszthetjük fel, majd adhatjuk ki neki utasításainkat, gyakorlatilag pont úgy, mint az Amazon Echo esetében. Ha kell, step by step videóban mutatja meg, hogyan lehet otthon csirkecombot szuvidálni, de arra is választ ad, hogy mit tegyenek a laktózérzékenyek, ha mindenképp kókuszos panna cottára vágynak.

A fejlesztők digitális formában ugyan, de megtartották a mindenki által ismert mechanikus rokonának egyetlen, azaz időmérő funkcióját. Ugyanakor a wifi segítségével az időjárástól kezdve a hírcsatornákon és naptár alkalmazáson át a Spotify-ig számos szórakoztató szolgáltatást tettek elérhetővé, hogy annak is öröm legyen a főzés, aki eddig csak enni szeretett.

A cég néhány napja posztolta Facebook-oldalára, hogy az okostojást februárban dobják piacra, addig weboldalukon keresztül előrendelést vesznek fel. A terméket ugyanis még javában tesztelik és tökéletesítik. Terveik szerint az okostelefonnal összekötve olyan funkciót is beleépítenek, amin keresztül a hanghívásokat is átvehetjük egyetlen hangutasítással, így egyik kezünket sem kell felszabadítani főzőcskézés közben a telefonáláshoz.

Forrás: kreativ


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.