Egy igazi okostojás, ami főzni tanít

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

Az amerikai RnD64 nevű IoT (Internet of Things) eszközöket fejlesztő cég megmutatta milyen az, amikor egy tojás alakú időzítőt mesterséges intelligenciával ruháznak fel. A fekete műanyag borítású tojás egyetlen, 0-24-ben kíváncsian pislogó szemet kapott, amely egyrészt az MI-vel együtt járó személyiségjegyként értelmezhető, másrészt ez rejti a tojás 9 cm átmérőjű kijelzőjét – írja a The Verge.

Az Amazon Echo személyi asszisztenséhez hasonlóan ez az okostojás is egy hangvezérelt kütyü, de a fejlesztő cég vezérigazgatója szerint ennél sokkal többről van szó. „Egy felmérésünk szerint évente átlagosan négyszáz órát töltünk a konyhában, ezért ma egy igazi személyi asszisztenset megformáló okoseszköznek nem elég hanggal kommunikálnia és egy zene-streamelő szolgáltatását használnia. Mindezt képernyőn is meg kell tudni mutatnia, és képesnek kell lennie a valós-idejű problémamegoldásra” – ezt Dmytro Shemet a cég vezérigazgatója nyilatkozta a Digital Trendsnek, miközben hozzátette, hogy az okostojás főleg a rövid videós oktatóanyagokra és egy online nonstop elérhető gasztro szakértői csapatra épít majd.

A tojást egyébként a Hello Egg felkiáltással ébreszthetjük fel, majd adhatjuk ki neki utasításainkat, gyakorlatilag pont úgy, mint az Amazon Echo esetében. Ha kell, step by step videóban mutatja meg, hogyan lehet otthon csirkecombot szuvidálni, de arra is választ ad, hogy mit tegyenek a laktózérzékenyek, ha mindenképp kókuszos panna cottára vágynak.

A fejlesztők digitális formában ugyan, de megtartották a mindenki által ismert mechanikus rokonának egyetlen, azaz időmérő funkcióját. Ugyanakor a wifi segítségével az időjárástól kezdve a hírcsatornákon és naptár alkalmazáson át a Spotify-ig számos szórakoztató szolgáltatást tettek elérhetővé, hogy annak is öröm legyen a főzés, aki eddig csak enni szeretett.

A cég néhány napja posztolta Facebook-oldalára, hogy az okostojást februárban dobják piacra, addig weboldalukon keresztül előrendelést vesznek fel. A terméket ugyanis még javában tesztelik és tökéletesítik. Terveik szerint az okostelefonnal összekötve olyan funkciót is beleépítenek, amin keresztül a hanghívásokat is átvehetjük egyetlen hangutasítással, így egyik kezünket sem kell felszabadítani főzőcskézés közben a telefonáláshoz.

Forrás: kreativ


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.