Egy igazi okostojás, ami főzni tanít

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

Az amerikai RnD64 nevű IoT (Internet of Things) eszközöket fejlesztő cég megmutatta milyen az, amikor egy tojás alakú időzítőt mesterséges intelligenciával ruháznak fel. A fekete műanyag borítású tojás egyetlen, 0-24-ben kíváncsian pislogó szemet kapott, amely egyrészt az MI-vel együtt járó személyiségjegyként értelmezhető, másrészt ez rejti a tojás 9 cm átmérőjű kijelzőjét – írja a The Verge.

Az Amazon Echo személyi asszisztenséhez hasonlóan ez az okostojás is egy hangvezérelt kütyü, de a fejlesztő cég vezérigazgatója szerint ennél sokkal többről van szó. „Egy felmérésünk szerint évente átlagosan négyszáz órát töltünk a konyhában, ezért ma egy igazi személyi asszisztenset megformáló okoseszköznek nem elég hanggal kommunikálnia és egy zene-streamelő szolgáltatását használnia. Mindezt képernyőn is meg kell tudni mutatnia, és képesnek kell lennie a valós-idejű problémamegoldásra” – ezt Dmytro Shemet a cég vezérigazgatója nyilatkozta a Digital Trendsnek, miközben hozzátette, hogy az okostojás főleg a rövid videós oktatóanyagokra és egy online nonstop elérhető gasztro szakértői csapatra épít majd.

A tojást egyébként a Hello Egg felkiáltással ébreszthetjük fel, majd adhatjuk ki neki utasításainkat, gyakorlatilag pont úgy, mint az Amazon Echo esetében. Ha kell, step by step videóban mutatja meg, hogyan lehet otthon csirkecombot szuvidálni, de arra is választ ad, hogy mit tegyenek a laktózérzékenyek, ha mindenképp kókuszos panna cottára vágynak.

A fejlesztők digitális formában ugyan, de megtartották a mindenki által ismert mechanikus rokonának egyetlen, azaz időmérő funkcióját. Ugyanakor a wifi segítségével az időjárástól kezdve a hírcsatornákon és naptár alkalmazáson át a Spotify-ig számos szórakoztató szolgáltatást tettek elérhetővé, hogy annak is öröm legyen a főzés, aki eddig csak enni szeretett.

A cég néhány napja posztolta Facebook-oldalára, hogy az okostojást februárban dobják piacra, addig weboldalukon keresztül előrendelést vesznek fel. A terméket ugyanis még javában tesztelik és tökéletesítik. Terveik szerint az okostelefonnal összekötve olyan funkciót is beleépítenek, amin keresztül a hanghívásokat is átvehetjük egyetlen hangutasítással, így egyik kezünket sem kell felszabadítani főzőcskézés közben a telefonáláshoz.

Forrás: kreativ


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.