Egy igazi okostojás, ami főzni tanít

A régi ketyegő időmérő és a mesterséges intelligencia szórakoztató tulajdonságait pakolták egybe a húszcentis dizájntojásba. A Hello Egg a jövő okosotthonának egy újabb darabja, a Telenor Kreatívval közös Next rovatában.

Az amerikai RnD64 nevű IoT (Internet of Things) eszközöket fejlesztő cég megmutatta milyen az, amikor egy tojás alakú időzítőt mesterséges intelligenciával ruháznak fel. A fekete műanyag borítású tojás egyetlen, 0-24-ben kíváncsian pislogó szemet kapott, amely egyrészt az MI-vel együtt járó személyiségjegyként értelmezhető, másrészt ez rejti a tojás 9 cm átmérőjű kijelzőjét – írja a The Verge.

Az Amazon Echo személyi asszisztenséhez hasonlóan ez az okostojás is egy hangvezérelt kütyü, de a fejlesztő cég vezérigazgatója szerint ennél sokkal többről van szó. „Egy felmérésünk szerint évente átlagosan négyszáz órát töltünk a konyhában, ezért ma egy igazi személyi asszisztenset megformáló okoseszköznek nem elég hanggal kommunikálnia és egy zene-streamelő szolgáltatását használnia. Mindezt képernyőn is meg kell tudni mutatnia, és képesnek kell lennie a valós-idejű problémamegoldásra” – ezt Dmytro Shemet a cég vezérigazgatója nyilatkozta a Digital Trendsnek, miközben hozzátette, hogy az okostojás főleg a rövid videós oktatóanyagokra és egy online nonstop elérhető gasztro szakértői csapatra épít majd.

A tojást egyébként a Hello Egg felkiáltással ébreszthetjük fel, majd adhatjuk ki neki utasításainkat, gyakorlatilag pont úgy, mint az Amazon Echo esetében. Ha kell, step by step videóban mutatja meg, hogyan lehet otthon csirkecombot szuvidálni, de arra is választ ad, hogy mit tegyenek a laktózérzékenyek, ha mindenképp kókuszos panna cottára vágynak.

A fejlesztők digitális formában ugyan, de megtartották a mindenki által ismert mechanikus rokonának egyetlen, azaz időmérő funkcióját. Ugyanakor a wifi segítségével az időjárástól kezdve a hírcsatornákon és naptár alkalmazáson át a Spotify-ig számos szórakoztató szolgáltatást tettek elérhetővé, hogy annak is öröm legyen a főzés, aki eddig csak enni szeretett.

A cég néhány napja posztolta Facebook-oldalára, hogy az okostojást februárban dobják piacra, addig weboldalukon keresztül előrendelést vesznek fel. A terméket ugyanis még javában tesztelik és tökéletesítik. Terveik szerint az okostelefonnal összekötve olyan funkciót is beleépítenek, amin keresztül a hanghívásokat is átvehetjük egyetlen hangutasítással, így egyik kezünket sem kell felszabadítani főzőcskézés közben a telefonáláshoz.

Forrás: kreativ


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.