Egy rakás brit jön a budapesti Beer Weekre

Mármint nem csak főzdék és főzőmesterek, de kóstolni vágyó kraftsör-turisták is. Exkluzív tételek és Facebook-promó adják el a fesztivált.

„Az exkluzivitásra alapozzuk a marketinget: külföldi sörfőzők érkeznek Budapestre személyesen, nagyon ritka, itthon soha nem elérhető sörök lesznek csapon szerte a városban és a kóstolónapokon. Ebben a formában ez egyedülálló rendezvény a régióban” – mondta Pazinczár Péter, a Beer Week in Budapest egyik szervezője a Kreatívnak a május végi sörhétről.

A magyar kisüzemi/kézműves sörrel foglalkozó események számát tekintve nem panaszkodhatunk, de a most debütáló fesztivál valóban kilóg közülük: nem szokták sztár-sörfőzők csapolni és bemutatni a söreiket. Ők a sörhét két kiemelt kóstolónapján jelennek meg, ahol a látogatók 6-6 órán keresztül korlátlanul kóstolhatják majd a több mint 40 főzde 160 különböző, ritkaságszámba menő sörét

A szervezők – Péter mellett Sefcsik Márton és Rebák Tibor – nem állnak meg ennél a két napnál. A „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” szlogen is azt mondja el, hogy a hét többi napjára is terveznek csapfoglalásokat a már korábban megérkező külföldi sörfőzdéknek. Lesznek sörvacsorák és egyéb sörhöz köthető programok is, 14 hazai főzde pedig közös főzettel készül, a New England típusú IPA egész héten csapon lesz a fesztiválhoz kapcsolódó kocsmákban.

Jönnek a britek

A Beer Week in Budapest sajtótájékoztatóját az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáján tartottak a szervezők. A szokatlan környezet apropója nem más, mint hogy a legtöbb külföldi főzde (heten) onnan érkeznek, és az esemény fővédnöke az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Iain Lindsay.

Ez már csak azért is találó, mert egyelőre a legtöbb külföldi vendég is a szigetországból regisztrált. Pazinczár Péter a Kreatívnak azt mondta, eddig a jegyek több mint fele külföldön kelt el. Mindkét kóstolónapra ezer-ezer jegyet árulnak, egyelőre csak online, de a keddi sajtótájékoztató után a magyar értékesítés megugrását is várják, és a helyszínen is lesznek jegyek a későn ébredőknek.

A fesztivált online túlnyomórészt a Facebookon hirdetik, de a sörfőző közösségen belül az offline megoldások is jól működnek: a résztvevő hazai kocsmákba szórólapok, flyerek és poszterek kerülnek, és ha a szervezők külföldön járnak, ott is megszórják az adott város fesztiválját, kraftsörös helyeit (nagyrészt egyeztetve, néha gerillában).

A fesztivál szervezésére alapított cég, a BPBW Events történetét máris továbbgondolták: külföldi kraftsörök hazai disztribúciójában és egy kisebb léptékű, régiós fókuszú őszi fesztiválban is látnak fantáziát.

Beer Week in Budapest: 2018. május 20-27.
Kóstolónapok: Dürer kert, 2018. május 25-26.

Forrás: kreativ.hu


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.