Egy rakás brit jön a budapesti Beer Weekre

Mármint nem csak főzdék és főzőmesterek, de kóstolni vágyó kraftsör-turisták is. Exkluzív tételek és Facebook-promó adják el a fesztivált.

„Az exkluzivitásra alapozzuk a marketinget: külföldi sörfőzők érkeznek Budapestre személyesen, nagyon ritka, itthon soha nem elérhető sörök lesznek csapon szerte a városban és a kóstolónapokon. Ebben a formában ez egyedülálló rendezvény a régióban” – mondta Pazinczár Péter, a Beer Week in Budapest egyik szervezője a Kreatívnak a május végi sörhétről.

A magyar kisüzemi/kézműves sörrel foglalkozó események számát tekintve nem panaszkodhatunk, de a most debütáló fesztivál valóban kilóg közülük: nem szokták sztár-sörfőzők csapolni és bemutatni a söreiket. Ők a sörhét két kiemelt kóstolónapján jelennek meg, ahol a látogatók 6-6 órán keresztül korlátlanul kóstolhatják majd a több mint 40 főzde 160 különböző, ritkaságszámba menő sörét

A szervezők – Péter mellett Sefcsik Márton és Rebák Tibor – nem állnak meg ennél a két napnál. A „Gyere a kóstolásra, maradj egész hétre!” szlogen is azt mondja el, hogy a hét többi napjára is terveznek csapfoglalásokat a már korábban megérkező külföldi sörfőzdéknek. Lesznek sörvacsorák és egyéb sörhöz köthető programok is, 14 hazai főzde pedig közös főzettel készül, a New England típusú IPA egész héten csapon lesz a fesztiválhoz kapcsolódó kocsmákban.

Jönnek a britek

A Beer Week in Budapest sajtótájékoztatóját az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáján tartottak a szervezők. A szokatlan környezet apropója nem más, mint hogy a legtöbb külföldi főzde (heten) onnan érkeznek, és az esemény fővédnöke az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Iain Lindsay.

Ez már csak azért is találó, mert egyelőre a legtöbb külföldi vendég is a szigetországból regisztrált. Pazinczár Péter a Kreatívnak azt mondta, eddig a jegyek több mint fele külföldön kelt el. Mindkét kóstolónapra ezer-ezer jegyet árulnak, egyelőre csak online, de a keddi sajtótájékoztató után a magyar értékesítés megugrását is várják, és a helyszínen is lesznek jegyek a későn ébredőknek.

A fesztivált online túlnyomórészt a Facebookon hirdetik, de a sörfőző közösségen belül az offline megoldások is jól működnek: a résztvevő hazai kocsmákba szórólapok, flyerek és poszterek kerülnek, és ha a szervezők külföldön járnak, ott is megszórják az adott város fesztiválját, kraftsörös helyeit (nagyrészt egyeztetve, néha gerillában).

A fesztivál szervezésére alapított cég, a BPBW Events történetét máris továbbgondolták: külföldi kraftsörök hazai disztribúciójában és egy kisebb léptékű, régiós fókuszú őszi fesztiválban is látnak fantáziát.

Beer Week in Budapest: 2018. május 20-27.
Kóstolónapok: Dürer kert, 2018. május 25-26.

Forrás: kreativ.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.