Egy salzburgi és egy bécsi étterem a legjobb Ausztriában

A bécsi Steirereck és a salzburgi Ikarus kapta a legjobb értékelést idén a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubjának szavazatai alapján.

A két sztárétterem holtversenyben végzett az élen. A salzburgi étterem a tavalyi győztes Steirereck mellé zárkózott fel. Utóbbi - Bécs egyetlen két Michelin-csillagos étterme - egy pontot javított tavalyi osztályzatán. Mindkettő az elnyerhető legtöbb, száz pontot érte el, először a hét éve megjelenő könyvecske történetében - hangzott el a kötet bemutatóján.

Az eredményt a Falstaff klub 16 ezer tagjának 190 ezer értékelése alapján állították össze. A két győztes mind a négy kategóriában - étel, bor, kiszolgálás és hangulat - megkapta a legmagasabb pontszámot - írja az MTI tudósítója.

A kulináris bedekkerben több mint ezer osztrák vendéglátóhely szerepel. A második legjobbnak a mauterni (Alsó-Ausztria tartomány) Landhaus Bacher-t találták, ez 99 pontot kapott. A harmadik helyen három étterem osztozik: Salzburg tartományból Johanna Maier filzmoosi étterme és a werfeni Obauer került a dobogó harmadik fokára, a tiroli Ischglben található Paznaunerstubéval együtt.

A boltok polcaira kerülő kiadvány most először külföldi éttermeket bemutató mellékletet is tartalmaz. Huszonkét európai nagyvárosba "kóstoltak bele" az osztrák ínyencek, s mint kiderült, a két hazai kedvencet még a híres koppenhágai Nománál, a brit Restaurant Magazine tavalyi első helyezettjénél is többre tartják. A dán konyhaművészet csillaga a Falstaffnál 97 pontot kapott.

Az idei Falstaff kalauz másik újdonsága, hogy a saját pontozása mellett két másik éttermi útmutató, az osztrák A la Carte és a híres Gault Millau értékelését is feltünteti az egyes éttermeknél. (MTI)


Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.