Egy salzburgi és egy bécsi étterem a legjobb Ausztriában

A bécsi Steirereck és a salzburgi Ikarus kapta a legjobb értékelést idén a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubjának szavazatai alapján.

A két sztárétterem holtversenyben végzett az élen. A salzburgi étterem a tavalyi győztes Steirereck mellé zárkózott fel. Utóbbi - Bécs egyetlen két Michelin-csillagos étterme - egy pontot javított tavalyi osztályzatán. Mindkettő az elnyerhető legtöbb, száz pontot érte el, először a hét éve megjelenő könyvecske történetében - hangzott el a kötet bemutatóján.

Az eredményt a Falstaff klub 16 ezer tagjának 190 ezer értékelése alapján állították össze. A két győztes mind a négy kategóriában - étel, bor, kiszolgálás és hangulat - megkapta a legmagasabb pontszámot - írja az MTI tudósítója.

A kulináris bedekkerben több mint ezer osztrák vendéglátóhely szerepel. A második legjobbnak a mauterni (Alsó-Ausztria tartomány) Landhaus Bacher-t találták, ez 99 pontot kapott. A harmadik helyen három étterem osztozik: Salzburg tartományból Johanna Maier filzmoosi étterme és a werfeni Obauer került a dobogó harmadik fokára, a tiroli Ischglben található Paznaunerstubéval együtt.

A boltok polcaira kerülő kiadvány most először külföldi éttermeket bemutató mellékletet is tartalmaz. Huszonkét európai nagyvárosba "kóstoltak bele" az osztrák ínyencek, s mint kiderült, a két hazai kedvencet még a híres koppenhágai Nománál, a brit Restaurant Magazine tavalyi első helyezettjénél is többre tartják. A dán konyhaművészet csillaga a Falstaffnál 97 pontot kapott.

Az idei Falstaff kalauz másik újdonsága, hogy a saját pontozása mellett két másik éttermi útmutató, az osztrák A la Carte és a híres Gault Millau értékelését is feltünteti az egyes éttermeknél. (MTI)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.