Egy salzburgi és egy bécsi étterem a legjobb Ausztriában

A bécsi Steirereck és a salzburgi Ikarus kapta a legjobb értékelést idén a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubjának szavazatai alapján.

A két sztárétterem holtversenyben végzett az élen. A salzburgi étterem a tavalyi győztes Steirereck mellé zárkózott fel. Utóbbi - Bécs egyetlen két Michelin-csillagos étterme - egy pontot javított tavalyi osztályzatán. Mindkettő az elnyerhető legtöbb, száz pontot érte el, először a hét éve megjelenő könyvecske történetében - hangzott el a kötet bemutatóján.

Az eredményt a Falstaff klub 16 ezer tagjának 190 ezer értékelése alapján állították össze. A két győztes mind a négy kategóriában - étel, bor, kiszolgálás és hangulat - megkapta a legmagasabb pontszámot - írja az MTI tudósítója.

A kulináris bedekkerben több mint ezer osztrák vendéglátóhely szerepel. A második legjobbnak a mauterni (Alsó-Ausztria tartomány) Landhaus Bacher-t találták, ez 99 pontot kapott. A harmadik helyen három étterem osztozik: Salzburg tartományból Johanna Maier filzmoosi étterme és a werfeni Obauer került a dobogó harmadik fokára, a tiroli Ischglben található Paznaunerstubéval együtt.

A boltok polcaira kerülő kiadvány most először külföldi éttermeket bemutató mellékletet is tartalmaz. Huszonkét európai nagyvárosba "kóstoltak bele" az osztrák ínyencek, s mint kiderült, a két hazai kedvencet még a híres koppenhágai Nománál, a brit Restaurant Magazine tavalyi első helyezettjénél is többre tartják. A dán konyhaművészet csillaga a Falstaffnál 97 pontot kapott.

Az idei Falstaff kalauz másik újdonsága, hogy a saját pontozása mellett két másik éttermi útmutató, az osztrák A la Carte és a híres Gault Millau értékelését is feltünteti az egyes éttermeknél. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.