Egyedi portékák 70 négyzetméteren

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

„Minden kistermelő, kézműves értéket képvisel, melyet hajdanán a nagyszülőktől kapott. A mai elgépiesedett világunkban nagyon nagy figyelmet és hangsúlyt kell fordítanunk a tárgyalkotó kultúrára, hogy gyermekeinknek ugyanolyan fontos legyen az otthonról hozott, a tájegységünkön megismert hagyományaink. ” - mondta el Pótor Melinda, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület elnöke.

 

Munkájukkal segítenek a helyi termelőknek, kézműveseknek bemutatkozni. Támogatják őket abban, hogy alkotásaikat országosan is megismerjék és a közösségük egy igazi nagy család legyen. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület csapata Sármány Antónia, Pótor Attila és Melinda testvérpáros olyan közösséget álmodott meg és formált, amelyre méltán lehetnek büszkék. Szatmár-Bereg 40-50 alkotóját hívták meg abba az üzletbe, amely a napokban nyílt meg Mátészalkán, a fény városában. Igazi fényesség lehet a városban, hiszen szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ízletes, egyedi készítésű portékák sorakoznak a közel 70 nm alapterületű gyönyörű üzletükben.

“A csapat nem csak lekvárokat és egyéb termékeket pakolt fel a polcokra, hanem számos olyan szolgáltatást is kínálunk az érdeklődőknek, amellyel erősíthetjük tájegységünk kulturális lehetőségeit” - mondta Sármány Antónia egyesületi tag, a Minden, ami Szatmár-Bereg munkatársa.

„Fontos, keressük a lehetőséget arra is, hogy a helyi termelők, alkotók egymást támogassák, erősítsék a kistermelői réteget a tömeg-gyártással szemben. Feladatunk ezeket az alkotókat támogatni, hiszen így tudják fenntartani a különböző vidékek ízvilágát, picit újragondolva a helyi örökséget megmutatni. Az egyesület szeretne továbbá minőségi programokat, eseményeket is szervezni, ahol ezt a hihetetlen kincset felfrissítve népszerűsítheti tájegységünket” - árulta el az egyesület elnökségi tagja, Pótor Attila.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.