Egyedi portékák 70 négyzetméteren

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

„Minden kistermelő, kézműves értéket képvisel, melyet hajdanán a nagyszülőktől kapott. A mai elgépiesedett világunkban nagyon nagy figyelmet és hangsúlyt kell fordítanunk a tárgyalkotó kultúrára, hogy gyermekeinknek ugyanolyan fontos legyen az otthonról hozott, a tájegységünkön megismert hagyományaink. ” - mondta el Pótor Melinda, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület elnöke.

 

Munkájukkal segítenek a helyi termelőknek, kézműveseknek bemutatkozni. Támogatják őket abban, hogy alkotásaikat országosan is megismerjék és a közösségük egy igazi nagy család legyen. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület csapata Sármány Antónia, Pótor Attila és Melinda testvérpáros olyan közösséget álmodott meg és formált, amelyre méltán lehetnek büszkék. Szatmár-Bereg 40-50 alkotóját hívták meg abba az üzletbe, amely a napokban nyílt meg Mátészalkán, a fény városában. Igazi fényesség lehet a városban, hiszen szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ízletes, egyedi készítésű portékák sorakoznak a közel 70 nm alapterületű gyönyörű üzletükben.

“A csapat nem csak lekvárokat és egyéb termékeket pakolt fel a polcokra, hanem számos olyan szolgáltatást is kínálunk az érdeklődőknek, amellyel erősíthetjük tájegységünk kulturális lehetőségeit” - mondta Sármány Antónia egyesületi tag, a Minden, ami Szatmár-Bereg munkatársa.

„Fontos, keressük a lehetőséget arra is, hogy a helyi termelők, alkotók egymást támogassák, erősítsék a kistermelői réteget a tömeg-gyártással szemben. Feladatunk ezeket az alkotókat támogatni, hiszen így tudják fenntartani a különböző vidékek ízvilágát, picit újragondolva a helyi örökséget megmutatni. Az egyesület szeretne továbbá minőségi programokat, eseményeket is szervezni, ahol ezt a hihetetlen kincset felfrissítve népszerűsítheti tájegységünket” - árulta el az egyesület elnökségi tagja, Pótor Attila.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.