Egyedi portékák 70 négyzetméteren

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

„Minden kistermelő, kézműves értéket képvisel, melyet hajdanán a nagyszülőktől kapott. A mai elgépiesedett világunkban nagyon nagy figyelmet és hangsúlyt kell fordítanunk a tárgyalkotó kultúrára, hogy gyermekeinknek ugyanolyan fontos legyen az otthonról hozott, a tájegységünkön megismert hagyományaink. ” - mondta el Pótor Melinda, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület elnöke.

 

Munkájukkal segítenek a helyi termelőknek, kézműveseknek bemutatkozni. Támogatják őket abban, hogy alkotásaikat országosan is megismerjék és a közösségük egy igazi nagy család legyen. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület csapata Sármány Antónia, Pótor Attila és Melinda testvérpáros olyan közösséget álmodott meg és formált, amelyre méltán lehetnek büszkék. Szatmár-Bereg 40-50 alkotóját hívták meg abba az üzletbe, amely a napokban nyílt meg Mátészalkán, a fény városában. Igazi fényesség lehet a városban, hiszen szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ízletes, egyedi készítésű portékák sorakoznak a közel 70 nm alapterületű gyönyörű üzletükben.

“A csapat nem csak lekvárokat és egyéb termékeket pakolt fel a polcokra, hanem számos olyan szolgáltatást is kínálunk az érdeklődőknek, amellyel erősíthetjük tájegységünk kulturális lehetőségeit” - mondta Sármány Antónia egyesületi tag, a Minden, ami Szatmár-Bereg munkatársa.

„Fontos, keressük a lehetőséget arra is, hogy a helyi termelők, alkotók egymást támogassák, erősítsék a kistermelői réteget a tömeg-gyártással szemben. Feladatunk ezeket az alkotókat támogatni, hiszen így tudják fenntartani a különböző vidékek ízvilágát, picit újragondolva a helyi örökséget megmutatni. Az egyesület szeretne továbbá minőségi programokat, eseményeket is szervezni, ahol ezt a hihetetlen kincset felfrissítve népszerűsítheti tájegységünket” - árulta el az egyesület elnökségi tagja, Pótor Attila.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.