Egyedi portékák 70 négyzetméteren

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

„Minden kistermelő, kézműves értéket képvisel, melyet hajdanán a nagyszülőktől kapott. A mai elgépiesedett világunkban nagyon nagy figyelmet és hangsúlyt kell fordítanunk a tárgyalkotó kultúrára, hogy gyermekeinknek ugyanolyan fontos legyen az otthonról hozott, a tájegységünkön megismert hagyományaink. ” - mondta el Pótor Melinda, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület elnöke.

 

Munkájukkal segítenek a helyi termelőknek, kézműveseknek bemutatkozni. Támogatják őket abban, hogy alkotásaikat országosan is megismerjék és a közösségük egy igazi nagy család legyen. A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület csapata Sármány Antónia, Pótor Attila és Melinda testvérpáros olyan közösséget álmodott meg és formált, amelyre méltán lehetnek büszkék. Szatmár-Bereg 40-50 alkotóját hívták meg abba az üzletbe, amely a napokban nyílt meg Mátészalkán, a fény városában. Igazi fényesség lehet a városban, hiszen szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ízletes, egyedi készítésű portékák sorakoznak a közel 70 nm alapterületű gyönyörű üzletükben.

“A csapat nem csak lekvárokat és egyéb termékeket pakolt fel a polcokra, hanem számos olyan szolgáltatást is kínálunk az érdeklődőknek, amellyel erősíthetjük tájegységünk kulturális lehetőségeit” - mondta Sármány Antónia egyesületi tag, a Minden, ami Szatmár-Bereg munkatársa.

„Fontos, keressük a lehetőséget arra is, hogy a helyi termelők, alkotók egymást támogassák, erősítsék a kistermelői réteget a tömeg-gyártással szemben. Feladatunk ezeket az alkotókat támogatni, hiszen így tudják fenntartani a különböző vidékek ízvilágát, picit újragondolva a helyi örökséget megmutatni. Az egyesület szeretne továbbá minőségi programokat, eseményeket is szervezni, ahol ezt a hihetetlen kincset felfrissítve népszerűsítheti tájegységünket” - árulta el az egyesület elnökségi tagja, Pótor Attila.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.