Egymásnak főznek a topséfek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye,  hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger foodokkal külön erre az alkalomra.

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István többek között a disznósajthoz izgalmas alma gélt, torma „snow”-t valamint rizs csipszet párosított, második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza: feketegyökér, cékla, petrezselyem.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying

• Disznósajt, alma, torma

Előételek

• Polip, feketgyökér, quinoa
• Bélszín, szója, jégcsap retek
• Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
• Zeller „rizottó”, zeller vinaigrette, angol zeller

Főételek

• Fogas, citrom, cékla
• Vaddisznó tarja, burgonya, hagyma
• Csicsóka, kovászolt csiperke
• Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta

Desszertek

• Rigó Jancsi
• Mákos guba
• Narancsos sajttorta
• Magyar sajtválogatás

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:

• Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
• Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
• Légli Géza – Kislaki Rosé
• Bolyki – Bikavér
• Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
• Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
• Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.