Egyre több a gond a repohár-biznisszel

Korrekcióra kéri a vendéglátókat a terézvárosi polgármester a poharak visszavisszaváltásával kapcsolatban, de ha erre nem kerül sor, megvizsgálják, hogyan szabályozható a helyzet. 

Az eredendően a fesztiválok műanyag-pohár hulladékának csökkentése érdekében kitalált repohár rendszer eredendően hasznos volt és betöltötte a szerepét, azonban a pénzvisszafizetés helyett a vendégeknek adott tokenek, illetve azok újrafelhasználhatósága kapcsán egyre több kritika éri a főleg a belvárosi szórakozóhelyeken működő rendszert. Terézváros polgármestere például legutóbbi közösségi média bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a mostanság terjedő rendszer inkább bújtatott áremelést leplező greeanwashing, és valójában lehúzás - írta meg az Index

„Ahogyan elképzelhetetlen, hogy a Sparban vagy a Lidlben kifizetem a kosarat, majd a végén leadáskor kapok érte egy kupont, úgy a vendéglátóhelyeken is nonszensz egy hasonló rendszer” – fogalmazott Soproni Tamás.

 

Szerinte a lgjobb megoldás még mindig a végtelenszer újramosható üvegpohár, bár tett pár, a vendéglátók érdekeit is védő, de a fogyasztókkal szembeni tisztességes eljárást biztosító javaslatot is. Kezdve azzal, hogy tényleg kapják vissza a pohár beváltásakor a letét díját. A polgármester úgy fogalmazott: 

"Bízom benne, hogy a vendéglátósok maguk is rájönnek a helyzet visszásságára, és korrigálnak, de amennyiben nem, úgy meg kell vizsgálni, hogy akár helyi rendeletben, akár magasabb szintű jogszabályban kikényszeríthető-e a vendégekkel szembeni tisztességes magatartás."

Forrás: Index


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.