Egyre több a gond a repohár-biznisszel

Korrekcióra kéri a vendéglátókat a terézvárosi polgármester a poharak visszavisszaváltásával kapcsolatban, de ha erre nem kerül sor, megvizsgálják, hogyan szabályozható a helyzet. 

Az eredendően a fesztiválok műanyag-pohár hulladékának csökkentése érdekében kitalált repohár rendszer eredendően hasznos volt és betöltötte a szerepét, azonban a pénzvisszafizetés helyett a vendégeknek adott tokenek, illetve azok újrafelhasználhatósága kapcsán egyre több kritika éri a főleg a belvárosi szórakozóhelyeken működő rendszert. Terézváros polgármestere például legutóbbi közösségi média bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a mostanság terjedő rendszer inkább bújtatott áremelést leplező greeanwashing, és valójában lehúzás - írta meg az Index

„Ahogyan elképzelhetetlen, hogy a Sparban vagy a Lidlben kifizetem a kosarat, majd a végén leadáskor kapok érte egy kupont, úgy a vendéglátóhelyeken is nonszensz egy hasonló rendszer” – fogalmazott Soproni Tamás.

 

Szerinte a lgjobb megoldás még mindig a végtelenszer újramosható üvegpohár, bár tett pár, a vendéglátók érdekeit is védő, de a fogyasztókkal szembeni tisztességes eljárást biztosító javaslatot is. Kezdve azzal, hogy tényleg kapják vissza a pohár beváltásakor a letét díját. A polgármester úgy fogalmazott: 

"Bízom benne, hogy a vendéglátósok maguk is rájönnek a helyzet visszásságára, és korrigálnak, de amennyiben nem, úgy meg kell vizsgálni, hogy akár helyi rendeletben, akár magasabb szintű jogszabályban kikényszeríthető-e a vendégekkel szembeni tisztességes magatartás."

Forrás: Index


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.