Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa

Ahogyan azt mi is korábban megírtuk, a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és Budavári Önkormányzat között közel tíz éve folyik pereskedés a tulajdonos két cukrászdája, a Ruszwurm és a Korona cukrászda ügyében, de most az önkormányzat két megoldást is javasolt.

A cukrászda és az önkormányzat közti vita azért robbant ki, mert Szamos Miklós tulajdonosnak már az előző önkormányzati vezetéssel is vitája volt, ezért 2016 óta nem fizetett sem bérleti díjat, sem egyéb díjakat. – mesélte korábban a Telexnek a cukrászda ügyének kezdetéről V. Naszályi Márta.

Korábbi cikkünk a témában itt olvasható:

Az évek óta zajló pert az Önkormányzat mind első fokon, mind másodfokon megnyerte, majd a Kúria már fel se vette napirendjére az ügyet, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Ennek értelmében és a képviselő-testületi döntést követően az önkormányzat 2023. januárjában elindította a végrehajtást.


Fotó: Ruszwurm Cukrászda Facebook oldala

A végrehajtó 2023. december 4-re tűzte ki a végrehajtás/kiürítés időpontját, majd a végrehajtás előtti munkanap délutánján arról tájékoztatták a polgármester asszonyt, hogy az illetékes végrehajtó átadta az ügyet egy másik kollégájának, így a kitűzött időpontban a végrehajtás, a hatóságilag elrendelt kiürítéssel együtt elmaradt,

majd a kiürítés újabb jogerősen kitűzött időpontja a Ruszwurm esetében május 9-e, míg a Korona cukrászda esetében május 14-e lett.

Ezt követően a cukrászdák további sorsát illetően annyit lehetett tudni, hogy a Budavári Önkormányzat – a hely tulajdonosaként – nem üzemelteti majd tovább, hiszen egy önkormányzatnak nem feladata cukrászdák üzemeltetése. 

A Budavári Önkormányzat új polgármestere, Böröcz László hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat nem mondhat le jogos igényéről.

Böröcz külön tárgyalt a vállalat vezetőjével, és jelenleg két lehetőség van a probléma megoldására:

Az első, hogy az önkormányzat átvenné magát a céget, és saját üzemeltetésében folytatná a cukrászdák működését. Azonban erre az ajánlatra eddig nem érkezett válasz a cégvezetéstől. A másik lehetőség, hogy az önkormányzat az üzemeltetést veszi át a végrehajtást követően, bár ennek számos előfeltétele van.

A polgármester arra kérte az ott dolgozókat, hogy jelezzék, ha szeretnék folytatni a munkát a cukrászdákban, mert ha minden feltétel teljesül, javasolni fogja a testületnek, hogy az önkormányzat vegye át az üzemeltetést.

Az Index kérdésére Böröcz elmondta, hogy az utóbbi megoldáshoz nem szükséges a tulajdonos beleegyezése, mivel a kiürítést követően 30 nap múlva az egységek automatikusan az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A polgármester szerint megérné az önkormányzatnak fenntartani a két vendéglátóhelyet...


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.