A 29 éves Jason Chidgey egy péntek éjjel bukkant rá a kocsma vécéjében egy törzsvendége holttestére. A takarítónő segítségével rejtette el a tetemet egy első emeleti hálószobában, a kocsma pedig a hét végén üzemelt, mintha mi sem történt volna. Amikor a törzsvendég hollétéről érdeklődtek annak barátai, a kocsmáros megnyugtatta őket, hogy nincs semmi baj, pár perccel korábban beszélt vele.
A kocsmáros azután keddre úgy rendezte a dolgokat, hogy megtalálják a néhai törzsvendég holttestét. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója alapján a kocsmárosnak a takarítónő lelkiismeretén bukott meg terve. A halott temetésének napján a nő nem bírta tovább magában tartani a dolgot, elment a rendőrségre és mindent bevallott. Mint mondta, rémálmok kínozták a történtek miatt.
A bíróság 15 hónap börtönre ítélte a kocsmárost, és szemére vetette, hogy nem adta meg a kellő tiszteletet 48 éves törzsvendégének, aki - mint a brit lap írta - "természetes" halált halt: alkoholmérgezés végzett vele.
Eldugta a hullát a kocsmáros
(MTI) - Négy napra eldugta egy walesi kocsmáros egy halott vendégét, nehogy a rendőrség lezárja vendéglőjét, ő meg elessen a hétvégi élénkebb forgalom adta haszontól. Mindezért börtönbe került.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.