A Szardínia szigetén precedens nélküli esetről a L’Unione Sarda helyi napilap számolt be. A részleteket a Mama Latina nevű étteremben dolgozó pincérek idézték fel az azúrkék vizéről ismert szardíniai Smaragdpart egyik legelegánsabb üdülőhelyén, Cala di Volpe öblében. A német házaspár először az étterem utcai akváriumában levő homárokat szemlélte, majd helyet foglalva homárt is rendeltek, mégpedig élve. A pincérek csodálkoztak, de így szervírozták az állatokat. A német vendégek szó nélkül és azonnal kifizették az árát: páncéllal együtt a homárok ötszáz euróba kerültek.
A házaspár egy vízzel teli ételhordóba tette a homárokat és a tengerpartra sietett, ahol a vélhetően szabadon engedték az állatokat. A pincérek azt mondták a sajtónak, tisztelik az állatvédőket, de az éttermi homár nem marad sokáig életben, miután visszateszik a tengervízbe. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, de jobb lett volna megenni őket - tette hozzá Roberto Paci étteremtulajdonos. (MTI)
Elengedték a vacsorájukat
(MTI) - Homárt rendelt egy szardíniai étteremben egy német házaspár, de ahelyett, hogy megette volna, az élő állatokat szabadon engedte a tengerben.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.