A Szardínia szigetén precedens nélküli esetről a L’Unione Sarda helyi napilap számolt be. A részleteket a Mama Latina nevű étteremben dolgozó pincérek idézték fel az azúrkék vizéről ismert szardíniai Smaragdpart egyik legelegánsabb üdülőhelyén, Cala di Volpe öblében. A német házaspár először az étterem utcai akváriumában levő homárokat szemlélte, majd helyet foglalva homárt is rendeltek, mégpedig élve. A pincérek csodálkoztak, de így szervírozták az állatokat. A német vendégek szó nélkül és azonnal kifizették az árát: páncéllal együtt a homárok ötszáz euróba kerültek.
A házaspár egy vízzel teli ételhordóba tette a homárokat és a tengerpartra sietett, ahol a vélhetően szabadon engedték az állatokat. A pincérek azt mondták a sajtónak, tisztelik az állatvédőket, de az éttermi homár nem marad sokáig életben, miután visszateszik a tengervízbe. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, de jobb lett volna megenni őket - tette hozzá Roberto Paci étteremtulajdonos. (MTI)
Elengedték a vacsorájukat
(MTI) - Homárt rendelt egy szardíniai étteremben egy német házaspár, de ahelyett, hogy megette volna, az élő állatokat szabadon engedte a tengerben.

Változóban az európai prémium borok piaca
Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Szezonnyitó piknik Noszvajon
Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Indul az idei Országos Borverseny
A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék
Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.

Carbonara maraton Itáliában
Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.

Harmincegy tányér – egyszerre
Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről
Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány
A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére
Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából
Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.