Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő

 

Pécsi Balázs Stílusgourmand című könyvében arra keresi a választ, hogy mit tehetünk azért, hogy dinamikusan haladjunk előre, és hogyan tud ebben segíteni az, ahogy öltözködünk, dekoráljuk az otthonunkat, étkezünk, utazunk vagy viselkedünk. 

 

Etikettkönyv? Stílustanácsadás? Lakberendezési vagy gasztronómiai gyorstalpaló? Egyik sem, és egy kicsit mindegyik. Pécsi Balázs luxusszakértő szerint az előmenetelhez elengedhetetlen, hogy az ember otthon legyen ezekben a témákban. A divat, a lakberendezés és a gasztronómia olyan kommunikációs kódok sorozata, amelyek együtt egy külön nyelvet adnak ki, amelyet nem mindenki beszél. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor az embernek olyan asztalhoz kell leülnie, ahol a társaság többi tagja elsajátította ezt a fajta kommunikációt. Pécsi Balázs Stílusgourmand című önfejlesztő könyve abban szeretne segíteni az olvasónak, hogy alapszinten megismerje a stílusos élet nyelvét, és sikeresen vegye az akadályokat a különböző élethelyzetekben. 

A kézikönyv olvasmányos stílusban és gazdag illusztrációval 80 fejezeten keresztül próbálja mindazt a tudást átadni, amelyet a szerző másfél évtized alatt összegyűjtött a legfelsőbb körökben megfordulva, illetve luxuskiadványok szerkesztését és luxusmárkák kommunikációját irányítva.

A fejezetekben számos tanácsot kapunk arra nézve, hogy mit viseljünk, és mit ne, ha elegáns hölgyek vagy urak szeretnénk lenni. A magazinfotózások alkalmával sztárokat öltöztető, egykor stylistként dolgozó szakember tömören és lényegre törően veszi végig így a főbb ruhadarabokat és dresszkódokat, de a hagyományos stílustanácsadó könyvekhez képest új kérdéseket is igyekszik megválaszolni a témában. A reprezentációnak azonban nemcsak a kinézet, hanem a lakberendezés is fontos eszköze. Több mint egy évtizedes enteriőrstylist praxisa alatt számos olyan hibát fedezett fel a magyar elit otthonaiban, amelyek kijavítására most ezen oldalakon tesz kísérletet. Szó van itt súlyos bakikról és arról is, pár fogással hogyan lehet olyan otthonunk, mint amilyet a magazinokban látunk..

Pécsi Balázs
Pécsi Balázs
Fotó: Gosztom Gergő

Életstílusunk harmadik nagy tükre pedig a kulinária.

Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk. A szerző számos témára kitér a fentieken túl, például arra, milyen desztinációkon stílusos forgolódnunk, hogyan viselkedjünk illően a legelegánsabb hotelekben is, mit viseljünk egy szafari alkalmával, vagy hogyan kérjük a legpatinásabb pezsgőpincészetek tételeit a sommelier-től. Mindez a tudás persze, mit sem ér akkor, ha nem vagyunk birtokában a jó modor praktikáinak. Hogyan és miként illik különböző élethelyzetekben megnyilvánulni, másokat megszólítani, azaz hogyan tudjuk egy pallérozott ember benyomását kelteni.

A könyv ugyanakkor arra is felvértez bennünket, hogy mit tehetünk akkor, amikor valaki mindezt csak tetteti magáról: a szerző közkedvelt cikksorozatának új feldolgozása, az álgazdagok világa is helyet kapott az oldalakon. 

A Stílusgourmand egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát
A Stílusgourmand egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát
Fotó: Gosztom Gergő

 

A Stílusgourmand elolvasása után egészen biztos, hogy egy kissé emeltebb fővel járunk majd az utcán és nagyobb önbizalommal ülünk végig egy üzleti tárgyalást, egy céges vacsorát vagy az első randevút. Hiszen egy új helyzethez és környezethez való alkalmazkodást pont ugyanúgy tanulni kell, mint bármi egyebet az életben. E könyv ehhez egy jó mankó kezdőknek és akár haladóknak is, egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát, átformálva a nézőpontját egy cipő, díszpárna vagy sütemény kiválasztását vagy mások viselkedésének megítélését illetően.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.