Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő

 

Pécsi Balázs Stílusgourmand című könyvében arra keresi a választ, hogy mit tehetünk azért, hogy dinamikusan haladjunk előre, és hogyan tud ebben segíteni az, ahogy öltözködünk, dekoráljuk az otthonunkat, étkezünk, utazunk vagy viselkedünk. 

 

Etikettkönyv? Stílustanácsadás? Lakberendezési vagy gasztronómiai gyorstalpaló? Egyik sem, és egy kicsit mindegyik. Pécsi Balázs luxusszakértő szerint az előmenetelhez elengedhetetlen, hogy az ember otthon legyen ezekben a témákban. A divat, a lakberendezés és a gasztronómia olyan kommunikációs kódok sorozata, amelyek együtt egy külön nyelvet adnak ki, amelyet nem mindenki beszél. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor az embernek olyan asztalhoz kell leülnie, ahol a társaság többi tagja elsajátította ezt a fajta kommunikációt. Pécsi Balázs Stílusgourmand című önfejlesztő könyve abban szeretne segíteni az olvasónak, hogy alapszinten megismerje a stílusos élet nyelvét, és sikeresen vegye az akadályokat a különböző élethelyzetekben. 

A kézikönyv olvasmányos stílusban és gazdag illusztrációval 80 fejezeten keresztül próbálja mindazt a tudást átadni, amelyet a szerző másfél évtized alatt összegyűjtött a legfelsőbb körökben megfordulva, illetve luxuskiadványok szerkesztését és luxusmárkák kommunikációját irányítva.

A fejezetekben számos tanácsot kapunk arra nézve, hogy mit viseljünk, és mit ne, ha elegáns hölgyek vagy urak szeretnénk lenni. A magazinfotózások alkalmával sztárokat öltöztető, egykor stylistként dolgozó szakember tömören és lényegre törően veszi végig így a főbb ruhadarabokat és dresszkódokat, de a hagyományos stílustanácsadó könyvekhez képest új kérdéseket is igyekszik megválaszolni a témában. A reprezentációnak azonban nemcsak a kinézet, hanem a lakberendezés is fontos eszköze. Több mint egy évtizedes enteriőrstylist praxisa alatt számos olyan hibát fedezett fel a magyar elit otthonaiban, amelyek kijavítására most ezen oldalakon tesz kísérletet. Szó van itt súlyos bakikról és arról is, pár fogással hogyan lehet olyan otthonunk, mint amilyet a magazinokban látunk..

Pécsi Balázs
Pécsi Balázs
Fotó: Gosztom Gergő

Életstílusunk harmadik nagy tükre pedig a kulinária.

Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk. A szerző számos témára kitér a fentieken túl, például arra, milyen desztinációkon stílusos forgolódnunk, hogyan viselkedjünk illően a legelegánsabb hotelekben is, mit viseljünk egy szafari alkalmával, vagy hogyan kérjük a legpatinásabb pezsgőpincészetek tételeit a sommelier-től. Mindez a tudás persze, mit sem ér akkor, ha nem vagyunk birtokában a jó modor praktikáinak. Hogyan és miként illik különböző élethelyzetekben megnyilvánulni, másokat megszólítani, azaz hogyan tudjuk egy pallérozott ember benyomását kelteni.

A könyv ugyanakkor arra is felvértez bennünket, hogy mit tehetünk akkor, amikor valaki mindezt csak tetteti magáról: a szerző közkedvelt cikksorozatának új feldolgozása, az álgazdagok világa is helyet kapott az oldalakon. 

A Stílusgourmand egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát
A Stílusgourmand egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát
Fotó: Gosztom Gergő

 

A Stílusgourmand elolvasása után egészen biztos, hogy egy kissé emeltebb fővel járunk majd az utcán és nagyobb önbizalommal ülünk végig egy üzleti tárgyalást, egy céges vacsorát vagy az első randevút. Hiszen egy új helyzethez és környezethez való alkalmazkodást pont ugyanúgy tanulni kell, mint bármi egyebet az életben. E könyv ehhez egy jó mankó kezdőknek és akár haladóknak is, egy időtakarékos eszköz, amellyel akár napról napra fejlesztheti, képezheti az ember önmagát, átformálva a nézőpontját egy cipő, díszpárna vagy sütemény kiválasztását vagy mások viselkedésének megítélését illetően.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.