Elfolyt százezer liter tokaji bor

Százezer liter tokaji bora folyt el egy szlovákiai nagyvállalkozónak, miután betörők garázdálkodtak a pincéjében és nyitva hagyták a csapokat. A tulajdonos áfacsalás gyanújával vizsgálati fogságban van, ezért pincéjét senki nem őrizte - írja a Borászportál.

Az eset a zempléni régióban lévő szlovák Velaty (Velejte) községben, egy ismert helyi nagyvállalkozó, Mikulás Vareha pincéjében történt - jelentette a korzar.sk szlovákiai hírportál. A vállalkozó nagy összegű áfacsalás gyanúja miatt tavaly március óta vizsgálati fogságban van. Tulajdonát senki nem őrizte, így a betörők szabadon garázdálkodhattak a pincében. A bor valószínűleg azért ömlött ki, mert miután a betörők megcsapolták a nagy - 33 ezer literes - tartályokat, nem tudták elzárni a csapokat. Becslések szerint mintegy félmillió euró értékű tokaji ömlött ki.

Daniela Bodnárová, a vállalkozó cégeinek ügyvezetője elmondta, hogy a környékbeliek figyeltek föl az erős borszagra. Amikor kimentek a pincébe, már menthetetlen volt a helyzet. Az ügyvezető szerint bár több mint 300 ezer liter bort tárolnak itt, nincs, aki azt őrizze, mivel az alkalmazottakat el kellett bocsátaniuk a tulajdonos letartóztatása miatt felszámolás alatt álló cégből - fogalmaz a Borászportál.

Hozzátette: a mostani már a második hasonló eset egy éven belül, korábban a csapot lopták el a betörők. Az előző alkalommal "csak" ötezer liter ömlött ki, most viszont hatalmas a kár. A cégnek nem volt biztosítása a borra. (forrás: Borászportál)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.