Először műanyagmentesen - megnyitott a Belvárosi Sörfesztivál

Sör- és ételpárosítással egybekötött, vezetett kóstolóval nyitott meg szerdán a Belvárosi Sörfesztivál. A Budapesten, a Szabadság téren megrendezett eseményen 6 nap alatt, mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. A fesztivál a környezettudatosság jegyében műanyagpohár-mentes, és idén először olyan sör is készült, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vettek.

A Belvárosi Sörfesztiválonl 6 nap alatt, mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényről a környezettudatosság jegyében teljesen száműzték a műanyag poharakat, és idén először olyan sör is készült, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vettek.

A Belvárosi Sörfesztivál immár harmadszor hozza el a budapesti Szabadság térre az ország és a világ legjobb söreit, amelyeket kiváló street food finomságokkal kísérhetnek a látogatók, miközben színvonalas koncertek adják a zenei aláfestést. A rendezvény az ország legnagyobb sörfesztiváljaként a hazai sörvilág éves fóruma, ahol az egész sörpiac képviselteti magát.



A fesztiválon tavaly több mint 100 ezer sörkedvelő vett részt. A Belvárosi Sörfesztiválon a műanyagpoharak helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra kifejlesztett pohárból fogyaszthatják a vendégek a különleges söröket, beleértve azt a New England IPA típusú sört is, amely idén a fogyasztók szavazatai alapján, kifejezetten a fesztiválra készült a First Craft Beer kisüzemi sörfőzdében. A sörtípus jellemzője a szűretlen, „ködös” megjelenés és a kirobbanó, igen intenzív, gyümölcsös komlóillat. Az eredetileg az USA északkeleti részéből származó sörstílus az elmúlt évek leginkább körberajongott craft, azaz kézműves sör fajtája, amelyet a hazai sörszeretők is egyre inkább kedvelnek..


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.