Az egy-egy borászathoz hű borkedvelők még könnyen megtalálhatták az őket érdeklő programokat kedvenceik honlapján vagy facebook-oldalán, ám mindeddig hiányzott a piacról egy olyan minőségi gyűjtőfelület, ahol a boros események teljes spektrumáról információkat szerezhetnek az érdeklődők: a kis kóstolóktól kezdve a borvacsorákon, bortúrákon át a legnagyobb fesztiválokig.
Ennyire átfogó, szép és ráadásul ingyenes boros programkereső oldal még nem volt Kárpát-medencei lefedettséggel, emellett a korábbi hasonló kísérletek többsége nem bizonyult fenntarthatónak – hangsúlyozzák a készítők.
Eddig jellemzően egy-egy borászat, régió vagy borvidék igyekezett hírt adni a főleg környékbeliek érdeklődésére számító rendezvényekről, most azonban a több száz forrást napi rendszerességgel szemléző Bornaptár segítségével gyerekjáték lesz hírt kapni a gyakran valódi kuriózumokat kínáló, eddig esetlegesen mellőzött eseményekről. Örülhetnek a borászatok és a rendezvényszervezők is, hiszen mostantól nekik is lehetőségük van saját programjaik közzétételére a Bornaptár felületén. A célok között szerepel az oldal fenntartható, hosszú távú üzemeltetése is, ezért a stáb nem titkolja, hogy számít a szervezők aktív együttműködésére.
Az oldal készítőinek elmondása szerint a bor szeretetén kívül több dolog is inspirálja őket a
munka során. Mindannyian sikeres vállalkozásokkal és projektekkel a hátuk mögött vágtak
bele a feladatba, miután újra és újra megtapasztalták, hogy gyakran éppen a legizgalmasabb rendezvényekről maradtak le vagy tudtak a legnehezebben tájékozódni. Az sem volt ritka, hogy a szervezők egy eseményt semmilyen felületen nem hirdettek meg. Falusi bornapokon beszélgetve döntöttek úgy, hogy egy könnyen elérhető, szép és tartalmas felületet alakítanak ki a boros rendezvények iránt érdeklődők részére.
Mi a Bornaptár titka?
Például a sokszínűség: változatos programok közül szemezgethetünk, ám minden eseményt összekapcsol a bor. A készítők mindenre gondoltak, és gondosan felmérték, melyek a boros események kapcsán előforduló legfontosabb információk. Zavaró reklámok nélkül adnak közösségi élményt. A kor elvárásainak megfelelően minden tartalmat megoszthatunk a népszerű csatornákon, miközben nemcsak az esemény facebook-oldalát érhetjük el, hanem ismerőseink részvételi szándékát is láthatjuk. Regisztráció nélkül, díjmentesen böngészhetünk a több száz forrásból építkező naptárban, és akár rendszeres személyre szabott programajánlót is összeállíttathatunk magunknak. Az indulás hónapjában máris hetvennél több eseményből válogathatunk! A bornaptar.hu fejlesztése nem állt meg a starttal: a látogatókat és a hírlevélre feliratkozókat további extrák és meglepetések várják, illetve számos új funkció bevezetésére is lehet számítani.
Elstartolt a Bornaptar.hu, a Kárpátmedence új boros eseménykeresője
Nem volt könnyű dolga eddig azoknak, akik a magyar és határon túli boros eseményekről próbáltak meg tájékozódni.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.