Elstartolt a Bornaptar.hu, a Kárpátmedence új boros eseménykeresője

Nem volt könnyű dolga eddig azoknak, akik a magyar és határon túli boros eseményekről próbáltak meg tájékozódni.

Az egy-egy borászathoz hű borkedvelők még könnyen megtalálhatták az őket érdeklő programokat kedvenceik honlapján vagy facebook-oldalán, ám mindeddig hiányzott a piacról egy olyan minőségi gyűjtőfelület, ahol a boros események teljes spektrumáról információkat szerezhetnek az érdeklődők: a kis kóstolóktól kezdve a borvacsorákon, bortúrákon át a legnagyobb fesztiválokig.
Ennyire átfogó, szép és ráadásul ingyenes boros programkereső oldal még nem volt Kárpát-medencei lefedettséggel, emellett a korábbi hasonló kísérletek többsége nem bizonyult fenntarthatónak – hangsúlyozzák a készítők.
Eddig jellemzően egy-egy borászat, régió vagy borvidék igyekezett hírt adni a főleg környékbeliek érdeklődésére számító rendezvényekről, most azonban a több száz forrást napi rendszerességgel szemléző Bornaptár segítségével gyerekjáték lesz hírt kapni a gyakran valódi kuriózumokat kínáló, eddig esetlegesen mellőzött eseményekről. Örülhetnek a borászatok és a rendezvényszervezők is, hiszen mostantól nekik is lehetőségük van saját programjaik közzétételére a Bornaptár felületén. A célok között szerepel az oldal fenntartható, hosszú távú üzemeltetése is, ezért a stáb nem titkolja, hogy számít a szervezők aktív együttműködésére.
Az oldal készítőinek elmondása szerint a bor szeretetén kívül több dolog is inspirálja őket a
munka során. Mindannyian sikeres vállalkozásokkal és projektekkel a hátuk mögött vágtak
bele a feladatba, miután újra és újra megtapasztalták, hogy gyakran éppen a legizgalmasabb rendezvényekről maradtak le vagy tudtak a legnehezebben tájékozódni. Az sem volt ritka, hogy a szervezők egy eseményt semmilyen felületen nem hirdettek meg. Falusi bornapokon beszélgetve döntöttek úgy, hogy egy könnyen elérhető, szép és tartalmas felületet alakítanak ki a boros rendezvények iránt érdeklődők részére.
Mi a Bornaptár titka?
Például a sokszínűség: változatos programok közül szemezgethetünk, ám minden eseményt összekapcsol a bor. A készítők mindenre gondoltak, és gondosan felmérték, melyek a boros események kapcsán előforduló legfontosabb információk. Zavaró reklámok nélkül adnak közösségi élményt. A kor elvárásainak megfelelően minden tartalmat megoszthatunk a népszerű csatornákon, miközben nemcsak az esemény facebook-oldalát érhetjük el, hanem ismerőseink részvételi szándékát is láthatjuk. Regisztráció nélkül, díjmentesen böngészhetünk a több száz forrásból építkező naptárban, és akár rendszeres személyre szabott programajánlót is összeállíttathatunk magunknak. Az indulás hónapjában máris hetvennél több eseményből válogathatunk! A bornaptar.hu fejlesztése nem állt meg a starttal: a látogatókat és a hírlevélre feliratkozókat további extrák és meglepetések várják, illetve számos új funkció bevezetésére is lehet számítani.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.