Elstartolt a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek a szervezők a harmadik Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál hat napjára a város történelmi főterén.

Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg. Kiemelte: a június 18. és 24. között zajló rendezvénysorozat megszervezésének vezérmotívuma az volt, hogy minél több kecskeméti vagy a városhoz köthető művészt hívjanak meg, fellépési lehetőséget biztosítva számukra. Így a fesztivál keretében egy-egy estén a nagyszínpadra lép Szabó Balázs Bandája, a Bohém Ragtime Jazz Band és Kocsis Tibor is.

A Múzeumok éjszakáján születésnapi koncerttel ünnepel az idén harmincéves Csík Zenekar. Az est vendég előadója a Quimby frontembere, Kiss Tibor lesz. A magyar nóta kedvelőinek a szervezők Fejős Jenő, a város ezüstkoszorús nótaénekesének fellépésével készülnek. Ezen kívül az érdeklődők a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadását is élvezhetik egy-egy este. A fesztivál kisszínpadán a feltörekvő kecskeméti együttesek, zenekarok kapnak helyet.

A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretében hirdetik majd ki a Kecskemét Város Bora és Bács-Kiskun Megye Bora címeket, de szerveznek a fesztiválhoz kapcsolódó szakmai konferenciát, valamint borrendi találkozót és felvonulást is. A szervezők a hat nap alatt a gyermekes családoknak játéksarokkal, meseszínpaddal, báb- és utcaszínházi előadásokkal, hangszer- és táncbemutatóval, valamint bűvészműsorral készülnek. A gasztronómia iránt érdeklődők pedig a több mint hetven kiállítót felvonultató pálinka és borutca, kézműves sörkert és a gasztro tér kínálatából válogathatnak.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.