Ételrendeléskor a pizza a favorit a magyarok körében

A NetPincér nagyító alá vette a hazai ételrendelési szokásokat és összegyűjtötte a friss kutatása legfontosabb eredményeit. Úgy tűnik mi magyarok legszívesebben állandóan pizzán és hamburgeren élnénk…

A férfiak többször rendelnek? - Leggyakrabban a 18 és 45 év közötti korosztály rendel, de 65 év feletti korosztály is aktív ételrendelő közönségnek számít. Azt hihetnénk, a férfiak többször rendelnek, de a kutatásból kiderült, hogy a nők közel azonos számban teszik le a fakanalat és nyúlnak telefonjuk után.    

Számít az időjárás? - A legforgalmasabb időszak a hétvége, ilyenkor akár meg is duplázódhat a rendelések száma. De rossz idő esetén is látványosan megemelkednek a rendelésszámok. Ilyenkor az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, egyszerűbb ételt rendelni, mint megvenni a hozzávalókat, vagy elmenni egy étterembe. Az esős napokon ugyanúgy megnövekszik a rendelésszám, mint egy-egy nyári kánikula esetén.  

Honnan rendelünk? - Budapest, Pécs, Győr Debrecen. Ezek sorrendben a legnagyobb ételrendelő városok. Egyre többen használják a Netpincér applikációját, a rendelések 25%-a már most mobilról érkezik.

Győztes-e a magyar konyha? - A kutatásból kiderült, hogy ha ételrendelésről vagy szó, nem a hazai konyha remekeit választjuk legszívesebben, inkább olasz vagy amerikai ételeket részesítünk előnyben. A pizza abszolút favorit, érdekes módon a legnépszerűbb hawaii, margarita, sonka - gomba - kukorica és négy sajtos változat mellett a magyaros pizza is kedvelt választás.

Desszerteknél viszont a magyarok a nyerők, a palacsinta foglalja el a dobogó első fokát, mögötte a somlói galuska érkezik másodiknak, az olasz tiramisu pedig csak a harmadik helyre fut be.

No de lássuk az infografikát:


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.