Étteremnyitási verseny Kínában

A McDonald's 2013-ig 700 új éttermet nyitna Kínában - közölte a MarketWatch. Az amerikai internetes gazdasági lap írása szerint a cég eddigi legnagyobb terjeszkedési tervét válaszként szánja a versenytársak felől érkező kihívásokra - írta az [origo].

A hírt közlő [origo] emlékeztet: március elején derült ki, hogy a világ legnagyobb étteremláncának helyét a Subway amerikai szendvics-franchise átvette a McDonald's-tól. A Subway világszerte 33 749 éttermet nyitott 2010 végére, míg a McDonlad's 32 737 üzlettel rendelkezik. Magyarországon még mindig a McDonald's a piacvezető 100 étteremmel, amihez 37 McCafé társul.

A McDonald's-nak jelenleg 1300 egysége működik az ázsiai országban, ezt tervezik 2000 éttermesre bővíteni két éven belül - közölte a cég szóvivője, Betty Tian. A bővítéssel mintegy 50 ezer új munkahelyet hoznak létre. A McDonald's az első éttermét húsz évvel ezelőtt nyitotta Kínában.

A Yum Brands cég, amelyik 3800 KFC-t és Pizza Hut-ot üzemeltet Kínában, nemrégiben jelentette be, hogy növelné éttermeinek számát. Ennek jegyében előzetes ajánlatot tett a Little Sheep Group nevű cég megvásárlására, amely az egyik népszerű kínai étteremláncot működteti. (Forrás: [origo], Franchiseportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.