Éttermek figyelem: ilyenek lehetnek a céges karácsonyi rendezvények az idén!

Online karácsonyi partik szervezésére kénysze­­­ríti a cégeket a pandémia. A leg­népszerűbbek a gasz­tro­programok - valós étkezéssel - a kvízjátékok és a szabadulószobák.

"Már szeptemberben tudni lehetett, hogy az idei karácsonykor elmaradnak a hagyományos céges partik, ünnepi ebédek, vacsorák, koncertek, és még kis létszámú fogadásokra sem lesz mód.
Eleinte még hibrid megoldásokban is gondolkodtak a rendezvényszervezők, hiszen nyitva voltak az éttermek, de valójában már hetekkel ezelőtt biztosra vette mindenki, hogy rizikós összehívni a munkavállalókat és az ügyfeleket egy karácsonyi vacsorára.

A legtöbb online céges karácsonyi partit az ünnep előtti utolsó teljes munkahéten tartják meg, a csúcsnapnak a december 14. ígérkezik" - mondta a Világgazdaságnak Gáspár Andrea, a nagyvállalati partnerekkel dolgozó LifeTraining Kft. ügyvezetője. Tapasztalatai szerint toplistás az online szabadulószoba, de pop up ismeretterjesztő előadásokkal, fejlesztőtréningekkel, színházi előadásokkal, koncertekkel is több cég megajándékozza dolgozóit.

Az étterem kiszállítja - zoomon közösen megesszük

A virtuális közös borkóstolók, gasztroworkshopok és kézműves foglalkozások jellemzően előre kiküldött hozzávalókból készülnek, a résztvevőket ismert séfek, gasztrobloggerek irányítják. A gasztrovonal a legnépszerűbb, egyben a legdrágább is a költséges és különleges alapanyagok miatt.

A karácsonyi és újévi események elmaradása veszteség a rendezvényhelyszíneknek és az év végén hagyományosan nagy forgalmú éttermeknek. Ám a kreatív megoldások itt is megjelentek, a Michelin-ajánlással elismert Laurel étterem és borbár például a második hullám miatti bezárás ellen ismét bevetette a tavasszal bevált és sikeres ötletet, amikor két fine dining boxot is összeállított. Az interaktív programokkal ötvözött online karácsonyi csomagokat résztvevőnként 8 ezer forint körül kínálják a szervezők. A gasztronómiai elemekkel együtt már 20-25 ezer ezer forint az ár.

Báthory Gergely, az étterem tulajdonosa a Világgazdaságnak elmondta, motiválta őket, hogy egyre több céges megrendelő érdeklődik a házhoz szállítható, illetve ajándékozható karácsonyi menük iránt.
A céges karácsony fontos és jeles esemény, az online közös vacsora élménye a legtöbb, ami az adott körülmények között adható.



A közös Zoom vagy Teams vacsorára kézbesített dobozokat személyre szabott csomagolásban, vezetői jókívánságokkal szállítják. Az étterem-tulajdonos bízik benne, hogy sok cégtulajdonos, vezető és HR-es gondolkodik most az idei tökéletes és egyben felelős ajándékon, amely valamelyest pótolja a társasági eseményeket is. Erre az igényre épül az online karácsonyi parti választéka. Ezek iránt a rendezvényszervezők szerint napról napra nő az érdeklődés, és nem akadály a későn ébredőknek sem a máskor szűk keresztmetszetnek számító, szabad helyszín.

Forrás: Világgazdaság


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.