Éttermek figyelem: ilyenek lehetnek a céges karácsonyi rendezvények az idén!

Online karácsonyi partik szervezésére kénysze­­­ríti a cégeket a pandémia. A leg­népszerűbbek a gasz­tro­programok - valós étkezéssel - a kvízjátékok és a szabadulószobák.

"Már szeptemberben tudni lehetett, hogy az idei karácsonykor elmaradnak a hagyományos céges partik, ünnepi ebédek, vacsorák, koncertek, és még kis létszámú fogadásokra sem lesz mód.
Eleinte még hibrid megoldásokban is gondolkodtak a rendezvényszervezők, hiszen nyitva voltak az éttermek, de valójában már hetekkel ezelőtt biztosra vette mindenki, hogy rizikós összehívni a munkavállalókat és az ügyfeleket egy karácsonyi vacsorára.

A legtöbb online céges karácsonyi partit az ünnep előtti utolsó teljes munkahéten tartják meg, a csúcsnapnak a december 14. ígérkezik" - mondta a Világgazdaságnak Gáspár Andrea, a nagyvállalati partnerekkel dolgozó LifeTraining Kft. ügyvezetője. Tapasztalatai szerint toplistás az online szabadulószoba, de pop up ismeretterjesztő előadásokkal, fejlesztőtréningekkel, színházi előadásokkal, koncertekkel is több cég megajándékozza dolgozóit.

Az étterem kiszállítja - zoomon közösen megesszük

A virtuális közös borkóstolók, gasztroworkshopok és kézműves foglalkozások jellemzően előre kiküldött hozzávalókból készülnek, a résztvevőket ismert séfek, gasztrobloggerek irányítják. A gasztrovonal a legnépszerűbb, egyben a legdrágább is a költséges és különleges alapanyagok miatt.

A karácsonyi és újévi események elmaradása veszteség a rendezvényhelyszíneknek és az év végén hagyományosan nagy forgalmú éttermeknek. Ám a kreatív megoldások itt is megjelentek, a Michelin-ajánlással elismert Laurel étterem és borbár például a második hullám miatti bezárás ellen ismét bevetette a tavasszal bevált és sikeres ötletet, amikor két fine dining boxot is összeállított. Az interaktív programokkal ötvözött online karácsonyi csomagokat résztvevőnként 8 ezer forint körül kínálják a szervezők. A gasztronómiai elemekkel együtt már 20-25 ezer ezer forint az ár.

Báthory Gergely, az étterem tulajdonosa a Világgazdaságnak elmondta, motiválta őket, hogy egyre több céges megrendelő érdeklődik a házhoz szállítható, illetve ajándékozható karácsonyi menük iránt.
A céges karácsony fontos és jeles esemény, az online közös vacsora élménye a legtöbb, ami az adott körülmények között adható.



A közös Zoom vagy Teams vacsorára kézbesített dobozokat személyre szabott csomagolásban, vezetői jókívánságokkal szállítják. Az étterem-tulajdonos bízik benne, hogy sok cégtulajdonos, vezető és HR-es gondolkodik most az idei tökéletes és egyben felelős ajándékon, amely valamelyest pótolja a társasági eseményeket is. Erre az igényre épül az online karácsonyi parti választéka. Ezek iránt a rendezvényszervezők szerint napról napra nő az érdeklődés, és nem akadály a későn ébredőknek sem a máskor szűk keresztmetszetnek számító, szabad helyszín.

Forrás: Világgazdaság


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.