Jön a Budapest Fashion & Tech Summit

Jön a Budapest Fashion & Tech Summit 

Közép-Európa első Metaverzumban létrehozott virtuális showroomjával, NFT értékesítéssel és világhírű divatikonnal érkezik az esemény.
Bécsi utazás közben ottfelejtett valamit a járművön?

Bécsi utazás közben ottfelejtett valamit a járművön? 

Sebaj, mostantól online is keresheti. Ugyanis a bécsi reptéren is használt online rendszerre állt át az Osztrák Vasút, az ÖBB a talált és elveszett tárgyak kezelésében. Így a feledékeny utasok a nap bármely szakában, otthonuk kényelméből érdeklődhetnek a vasúttársaságnál, nem adták-e le a vonaton felejtett táskát, mobilt, gitárt vagy esernyőt.
Virtuális kiállításokkal, online borkóstolókkal próbál túlélni a rendezvényipar

Virtuális kiállításokkal, online borkóstolókkal próbál túlélni a rendezvényipar 

Szakértők szerint még egy év, mire rendeződik a helyzet. Ki tud addig kitartani? - ez jó kérdés.
Éttermek figyelem: ilyenek lehetnek a céges karácsonyi rendezvények az idén!

Éttermek figyelem: ilyenek lehetnek a céges karácsonyi rendezvények az idén! 

Online karácsonyi partik szervezésére kénysze­­­ríti a cégeket a pandémia. A leg­népszerűbbek a gasz­tro­programok - valós étkezéssel - a kvízjátékok és a szabadulószobák.
Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét is online

Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét is online 

Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között.
Digitális GTM 2021-ben is

Digitális GTM 2021-ben is 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) úgy döntött, hogy a Germany Travel Mart (GTM) 2021 rendezvényt jövő tavasszal is digitális vásárként rendezi meg.
Októbertől csak az NTAK-ban regisztrált szálláshelyek hirdethetnek online

Októbertől csak az NTAK-ban regisztrált szálláshelyek hirdethetnek online 

2020. október 1-jétől minden szálláshelynek, amelyet online közvetítő oldalon hirdetnek, kötelezően fel kell tüntetni a hirdetésen az NTAK regisztrációs számát és típusát.
A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát...

A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát... 

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Online képzés a CeSYS Utazásirendszerrel 

Minden magyarországi utazási iroda jelentkezését várják, akik szeretnének az online értékesítésben és az online marketingben fejlődni.

Szakmai rendezvények: csak online 

Újabb pofon a hazai rendezvényszervezőknek, illetve rendezvényeknek helyt adóknak. Az ok természetesen az ismét egyre terjedő járvány megfékezése.

Nézegesse a Visegrádi Digitális Tudástárat! 

Folyamatosan bővülő, elsősorban diákoknak szánt online ismeretterjesztő felületet hozott létre Visegrád.

GTM 2020 „Digital Event” 2020. június 22–24. között 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) online rendezvényként tartja az úticél Németország legnagyobb beutazási workshopját június 22–24. között.

Online is váltható jegy a szentendrei HÉV-re 

Tesztjelleggel csütörtöktől online is vásárolható kiegészítő jegy a szentendrei (H5) HÉV vonalára; az új lehetőség először csak a vonal Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszán érhető el - tájékoztatta a MÁV Start Zrt. az MTI-vel.

Lara segíti a légi forgalomszervezést Magyarországon 

Online légtérigénylő rendszert vezetett be a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

Töretlenül nő az online szállásfoglalók aránya 

Az internetezők szállást is egyre inkább online foglalnak: míg a netes ügyintézés nőtt, a hagyományos módon szállást foglalók aránya jelentősen visszaesett az elmúlt egy évben – derült ki a KutatóCentrum legfrissebb E-Shopping Reportjából. Az átutalással történő rendelés és a kuponoldalak népszerűsége megkopni látszik.  

Három új irodával bővül az Indulhatunk 

Az Indulhatunk Nemzetközi Utazási Irodák hálózata október elsejétől már hét értékesítési ponttal várja utasait.

Hogyan lehetnek online még hatékonyabbak a TDM-ek? 

A XI. Országos TDM Konferencia online kommunikációval és online kutatással foglalkozó szekciója boncolgatta a kérdést. Nagyító alá kerültek a hazai szervezetek webes felületei, az elemzések és az összefüggések nyomán viszont konkrét stratégiai útmutatót is kapott a hallgatóság. 

Nem figyelünk oda magunkra a neten 

Miközben 64 százalékunk tisztában van azzal, hogy online adatainkat a reklámkészítés során a marketingosztályok felhasználják, mégis csak 17 százalékunk védi aktívan ezeket az adatait – derül ki a MasterCard kutatásából. 

Hamisak az online vásárlói vélemények 

Kutatások szerint az Amazon portálján a vásárlói értékelések csaknem egyharmada hamis, de nem jobb a helyzet a konkurenseknél sem. Vagyis ezek a vélemények igen hasznosak, csak éppen nem feltétlenül szabad hitelt adni nekik.

Kik böngészik a turisztikai oldalakat a főszezonban? 

Turisztikai és utazáshoz kapcsolódó online információt keres minden második magyar és lengyel internet felhasználó. Az utazási weboldalak látogatói Szlovákiában és Bulgáriában a legfiatalabbak, derül ki a Gemius legfrissebb elemzéséből.

Megvan az első engedélyezett pénztárgép! 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal zöld jelzést adott az első online kommunikációra alkalmas pénztárgépre, amely a rendeletnek megfelelően képes a kereskedők és a NAV közötti mobil-adatkommunikációra. A rendszert a hazai kereskedelmi informatika vezető szállítója, a magyar Laurel Cégcsoport engedélyeztette, írja az Élelmiszer Online.

13%-kal nőtt az online kiskereskedelem 

A comScore szerint az internetes vevők a PC-kről 50,2 milliárd dollár, a tabletekről és okostelefonokról pedig 5,9 milliárd dollár értékben végeztek bevásárlásokat. 

Nem sokat GPS-eznek a nők 

A nők fotóznak az okostelefonjukkal, a férfiak a GPS-t nyomogatják – többek között ez is kiderül a Vatera házi kutatásából.

50 exkluzív étterem kínál különleges menüket 

Az idei évben is a legjobb budapesti éttermeket próbálhatják ki a kíváncsi turisták és étteremlátogatók a TableFree Éttermi Napok idején, március 6-12. között. 

Milyen volt 2012 a szállásportálokon? 

Egyik oldalon többen, hosszabb időre, de olcsóbban foglaltak tavaly, más oldalon több vendégéjszakáért többet is költöttek. Van, ahol az apartmanok, van, ahol a szállodai szobák mentek jobban. Összességében azonban elmondható, hogy mindenhol javult a forgalom 2011-hez képest. Összeállításunkban az Indulhatunk.hu, az Útisúgó és a Szallas.hu tavalyi évéről olvashatnak. 

Sokan tartják kockázatosnak külföldről vásárolni online 

A határon átnyúló online vásárlásokkal kapcsolatos fogyasztói panaszok többsége arra vonatkozik, hogy a megrendelő nem kapta meg az árut, vagy a kereskedő hibás terméket küldött - derül ki egy uniós felmérésből, amelyet az Európai Fogyasztói Központok Hálózata készített.

Püföljön virtuális piñátákat! 

A Facebookos útitárs választás és több, izgalmas közösségi média aktivitás után most újabb online meglepetést eszelt ki a KLM, a Nagy Piñata játékot. 

A Google megvásárolta a Frommer's-t 

Újabb stratégiai lépést tett a Google a turisztikai szektorban, az úti könyveket és online desztinációs tartalmakat publikáló Frommer's felvásárlásával. 

Töretlenül fejlődik az indulhatunk.hu 

A megnövekedett forgalomra, partnerszámra és bővülő szolgáltatáspalettára való tekintettel három új kollégával bővül az indulhatunk.hu cégcsoport.

Amikor a hóhért akasztják 

Furcsa fordulatot vett a szállodai szolgáltatók és a szállodákat értékelő online oldalak harca. A hírnév-menedzsmenttel foglalkozó Kwikchex cég olyan rendszert indított, ahol a szállodákat értékelő oldalakat lehet pontozni.

Delegálható a huszallas.hu domain név 

Tegnap felkerült a domainabc.hu honlapra a huszallas.hu domain bejegyzése ügyében rendezett eljárás leírása és az ISZT TT döntése. Eszerint a domain bejegyzését kérő Fehér Tamás részére a huszallas.hu domain név delegálható, miután a Szallas.hu Kft. által tett jogi kifogást nem találta megalapozottnak a bizottság.

A magyar netezők több mint 40 százaléka vásárol is 

A MasterCard legfrissebb kutatása szerint az internetes vásárlás és az azzal összefüggő böngészés ma már a harmadik legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon. Ennél gyakrabban jelenleg csak hírolvasás és levelezés céljából ülünk le a számítógép elé.

Több mint tízezer otthon nyomtatott vonatjegy 

Egyre népszerűbb a MÁV-START Zrt. legújabb kényelmi szolgáltatása: elérte a tízezret azon internetes vásárlások száma, amiben otthoni nyomtatással kérték az utasok a jegyet. Az online rendszerben az indulás óta több mint kétmillió jegyet vásároltak az utasok, az otthoni nyomtatás lehetőségét jelenleg minden hetedik interneten vásárló veszi igénybe, tudatta lapunkkal a MÁV-Start.

Új eBusiness vezető a Weco-Online Kft.-nél 

Bánhegyi Csanád tölti be 2012. január 2-től a Weco-Online Kft. újonnan létrehozott eBusiness vezetői pozícióját. Az új szerepkör a vállalat portfoliójának online értékesítéstámogatási és marketing feladatainak ellátását öleli fel.

Jelentősen nőtt az online kereskedelem forgalma 

Több mint tíz százalékos növekedéssel, 155 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak tavaly a magyarországi online kereskedők. 

A Booking.com adja az európai online foglalások 50%-át 

Európa domináns disztribúciós csatornájává nőtte magát a Booking.com, derül ki egy több mint 200 szálloda megkérdezésével készült kutatásból. 

Átmenetileg nem lehet vonatjegyet venni a neten 

Az MÁV-START internetes jegyértékesítési rendszere technikai okok jelenleg nem elérhető, a jegykiadó automaták az ország egész területén nem üzemelnek.

Foglaljon online faluhelyen! 

Augusztus 1-jétől elindul a falusi szálláshelyek online foglalási rendszere - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ).

A budapesti szobák negyedét online foglalják 

Az online piacra kiemelt hangsúlyt helyező 3-5 csillagos budapesti szállodák a válság időszakában is példátlan sikereket tudtak elérni: 2006 és 2010 között két és félszeresére növelték online foglalt szobaéjszakáik számát. Az internet adta lehetőségek sok tekintetben gyökeresen átrendezik a hazai turisztikai piacot, derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

Itt az Iránytű kommunikációs verseny végeredménye 

Kedd este a budapesti Legenda hajón hirdette ki a Turizmus Trend szerkesztősége az Iránytű kommunikációs verseny végeredményét. Néhány héttel ezelőtt harmincegy pályaművet jelölt shortlistre az Iránytű kommunikációs verseny zsűrije. A díjazottak a helyszínen értesültek a verseny végeredményéről.

Megalakul az Online Utazásközvetítők Szövetsége 

A változó utazási szokások, valamint a magyar utasok érdekeinek védelme érdekében, a Start Utazási Iroda kezdeményezésére még a nyári főszezon előtt megalakul az Online Utazásközvetítők Szövetsége.

Eltűnhetnek az útikönyvek? 

Nem is olyan rég még órákig vadásztunk útikönyvekben információkra, ma már az információ talál meg minket.

Rágalmazási pert indítana 300 szálloda a TripAdvisor ellen 

Több mint háromszáz, többségében brit és amerikai szálloda jelentkezett egy felhívásra, hogy rágalmazásért pereljék be a tripadvisor nevű weboldalt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!