Éttermekből is loptak a Szombathelyen elfogott betörők

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két férfit, aki italboltokba, éttermekbe és irodaházakba tört be Szombathelyen és környékén.

Sorozatban követett el betöréseket Szombathelyen és környékén az a két férfi, akit október 18-án fogtak el a rendőrök - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Gulyás Ferenc, Szombathely rendőrkapitánya. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak italboltokba, éttermekbe és irodaházakba törtek be, és jóformán mindent vittek, ami mozdítható volt - mondta.

A részleteket ismertetve Balogh Gábor, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője arról beszélt, hogy míg korábban csak néhány eset fordult elő, szeptemberben és októberben ugrásszerűen megemelkedett a betörések száma a vasi megyeszékhelyen. Ezért városszerte gyalogos "portyaszolgálatot" végeztek, ami eredményre is vezetett.

Október 18-án éjjel a Zanati út és a Pálya út kereszteződésénél lévő irodaház felől gyanús zajokat hallottak a rendőrök. Néhány perces várakozás után két, zsákot cipelő alak jelent meg az irodaház kapujában, és belefutott a rendőrök karjaiba - mondta az osztályvezető.

A két büntetett előéletű férfit eddig tíz betöréses lopással és egy betöréses lopás kísérletével gyanúsították meg - közölte Balogh Gábor.

A rendőrség házkutatásokon megtalálta az ellopott értékek nagy részét, voltak közöttük márkás szeszes italok, műszaki cikkek, kisgépek és kéziszerszámok, sőt fagyasztott hús és éttermi konyhából ellopott húspogácsa is. A nyomozás még tovább tart, újabb betörésekre is fény derülhet, és az eddigi adatok alapján valószínűleg az orgazdákat is sikerül majd felkutatni - hangzott el.

A gyanúsítottakat a Szombathelyi Járásbíróság október 20-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: Híradó / MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.