Éttermet nyitnak a celebek

A világhírű rapper, Jay-Z és a nem kevésbé híres labdarúgó, Ashley Cole bejelentették: rövidesen éttermet nyitnak a brit fővárosban.

A „40/40” névre keresztelt lánc korábban az Egyesült Államokban nyitott négy helyszínen, New Yorkban, Atlantic City-ben, Chicagoban és Atlantában. A rapper üzlettársa a tengerentúlon Juan Perez, a Zagat értékelése szerint pedig a hálózat New York-i egysége Manhattan legjobb sport-bárja. 

A „40/40” egy kuxus sport-bár és étterem lánc, amely „modern, amerikai stílusú menüvel” várja a vendégeket. A gasztronómiáért egy egyelőre még nem nevesített „top chef” lesz a felelős, a programban pedig „A kategóriás” DJ-k és művészek szerepelnek majd. (Az Atlantic City-ben üzemelő „40/40”-ben a napokban a világsztár Rihanna ad több koncertet.)

A helyszín kiválasztása jelenleg zajlik, a három számításba jöhető lehetséges londoni ingatlan közül augusztusban döntik el a „40/40” jövendőbeli helyét. A luxusétterem munkalehetőséget kíván biztosítani a jelenleg munkanélküli faiatal szakembereknek, és közösségi szerepvállalása során havi nyereségének egy százalékát a helyi, hátrányos helyzetű közösségek sport és kulturális lehetőségeinek fejlesztésére fogja fordítani.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Jay-Z-vel dolgozhatok. Az ő zenéjén nőttem fel, és csodálatos dolog, hogy befektetésünkkel segíthetjük a rászorulókat is – mondta Ashley Cole, aki 89 alkalommal húzta eddig fel az angol labdarúgó válogatott mezét.

„London az egyik legpezsgőbb és legizgalmasabb város a világon, tökéletes helyszín az új étterem számára. Nagy izgalommal várom az Ashley-vel történő együttműködést” – tette hozzá Jaz-Z, aki 2003-ban nyitotta meg első „40/40” éttermét Perezzel New Yorkban.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.