Éttermet nyitnak a celebek

A világhírű rapper, Jay-Z és a nem kevésbé híres labdarúgó, Ashley Cole bejelentették: rövidesen éttermet nyitnak a brit fővárosban.

A „40/40” névre keresztelt lánc korábban az Egyesült Államokban nyitott négy helyszínen, New Yorkban, Atlantic City-ben, Chicagoban és Atlantában. A rapper üzlettársa a tengerentúlon Juan Perez, a Zagat értékelése szerint pedig a hálózat New York-i egysége Manhattan legjobb sport-bárja. 

A „40/40” egy kuxus sport-bár és étterem lánc, amely „modern, amerikai stílusú menüvel” várja a vendégeket. A gasztronómiáért egy egyelőre még nem nevesített „top chef” lesz a felelős, a programban pedig „A kategóriás” DJ-k és művészek szerepelnek majd. (Az Atlantic City-ben üzemelő „40/40”-ben a napokban a világsztár Rihanna ad több koncertet.)

A helyszín kiválasztása jelenleg zajlik, a három számításba jöhető lehetséges londoni ingatlan közül augusztusban döntik el a „40/40” jövendőbeli helyét. A luxusétterem munkalehetőséget kíván biztosítani a jelenleg munkanélküli faiatal szakembereknek, és közösségi szerepvállalása során havi nyereségének egy százalékát a helyi, hátrányos helyzetű közösségek sport és kulturális lehetőségeinek fejlesztésére fogja fordítani.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Jay-Z-vel dolgozhatok. Az ő zenéjén nőttem fel, és csodálatos dolog, hogy befektetésünkkel segíthetjük a rászorulókat is – mondta Ashley Cole, aki 89 alkalommal húzta eddig fel az angol labdarúgó válogatott mezét.

„London az egyik legpezsgőbb és legizgalmasabb város a világon, tökéletes helyszín az új étterem számára. Nagy izgalommal várom az Ashley-vel történő együttműködést” – tette hozzá Jaz-Z, aki 2003-ban nyitotta meg első „40/40” éttermét Perezzel New Yorkban.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.