Éttermet nyitnak a celebek

A világhírű rapper, Jay-Z és a nem kevésbé híres labdarúgó, Ashley Cole bejelentették: rövidesen éttermet nyitnak a brit fővárosban.

A „40/40” névre keresztelt lánc korábban az Egyesült Államokban nyitott négy helyszínen, New Yorkban, Atlantic City-ben, Chicagoban és Atlantában. A rapper üzlettársa a tengerentúlon Juan Perez, a Zagat értékelése szerint pedig a hálózat New York-i egysége Manhattan legjobb sport-bárja. 

A „40/40” egy kuxus sport-bár és étterem lánc, amely „modern, amerikai stílusú menüvel” várja a vendégeket. A gasztronómiáért egy egyelőre még nem nevesített „top chef” lesz a felelős, a programban pedig „A kategóriás” DJ-k és művészek szerepelnek majd. (Az Atlantic City-ben üzemelő „40/40”-ben a napokban a világsztár Rihanna ad több koncertet.)

A helyszín kiválasztása jelenleg zajlik, a három számításba jöhető lehetséges londoni ingatlan közül augusztusban döntik el a „40/40” jövendőbeli helyét. A luxusétterem munkalehetőséget kíván biztosítani a jelenleg munkanélküli faiatal szakembereknek, és közösségi szerepvállalása során havi nyereségének egy százalékát a helyi, hátrányos helyzetű közösségek sport és kulturális lehetőségeinek fejlesztésére fogja fordítani.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Jay-Z-vel dolgozhatok. Az ő zenéjén nőttem fel, és csodálatos dolog, hogy befektetésünkkel segíthetjük a rászorulókat is – mondta Ashley Cole, aki 89 alkalommal húzta eddig fel az angol labdarúgó válogatott mezét.

„London az egyik legpezsgőbb és legizgalmasabb város a világon, tökéletes helyszín az új étterem számára. Nagy izgalommal várom az Ashley-vel történő együttműködést” – tette hozzá Jaz-Z, aki 2003-ban nyitotta meg első „40/40” éttermét Perezzel New Yorkban.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.