Éttermet nyitnak a celebek

A világhírű rapper, Jay-Z és a nem kevésbé híres labdarúgó, Ashley Cole bejelentették: rövidesen éttermet nyitnak a brit fővárosban.

A „40/40” névre keresztelt lánc korábban az Egyesült Államokban nyitott négy helyszínen, New Yorkban, Atlantic City-ben, Chicagoban és Atlantában. A rapper üzlettársa a tengerentúlon Juan Perez, a Zagat értékelése szerint pedig a hálózat New York-i egysége Manhattan legjobb sport-bárja. 

A „40/40” egy kuxus sport-bár és étterem lánc, amely „modern, amerikai stílusú menüvel” várja a vendégeket. A gasztronómiáért egy egyelőre még nem nevesített „top chef” lesz a felelős, a programban pedig „A kategóriás” DJ-k és művészek szerepelnek majd. (Az Atlantic City-ben üzemelő „40/40”-ben a napokban a világsztár Rihanna ad több koncertet.)

A helyszín kiválasztása jelenleg zajlik, a három számításba jöhető lehetséges londoni ingatlan közül augusztusban döntik el a „40/40” jövendőbeli helyét. A luxusétterem munkalehetőséget kíván biztosítani a jelenleg munkanélküli faiatal szakembereknek, és közösségi szerepvállalása során havi nyereségének egy százalékát a helyi, hátrányos helyzetű közösségek sport és kulturális lehetőségeinek fejlesztésére fogja fordítani.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Jay-Z-vel dolgozhatok. Az ő zenéjén nőttem fel, és csodálatos dolog, hogy befektetésünkkel segíthetjük a rászorulókat is – mondta Ashley Cole, aki 89 alkalommal húzta eddig fel az angol labdarúgó válogatott mezét.

„London az egyik legpezsgőbb és legizgalmasabb város a világon, tökéletes helyszín az új étterem számára. Nagy izgalommal várom az Ashley-vel történő együttműködést” – tette hozzá Jaz-Z, aki 2003-ban nyitotta meg első „40/40” éttermét Perezzel New Yorkban.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.