Éttermi játékszabályok mindenkinek

Mik is azok az apró gesztusok, amik biztosítják azt, hogy egy éttermi vacsora ténylegesen a finom ízek élvezetéről szóljon? Vendégként hogyan viselkedjünk, ha azt szeretnénk, hogy a megtisztelő „barátságos vendégátó” típusba soroljanak minket? Mit várhatunk el vendégként, és mi illet meg felszolgálóként?

Aki már volt vendég, valószínűleg megtapasztalta, hogy a keserű szájízről gyakran nem az étel-ital, hanem a személyzet gondoskodik. De a dolog fordítva is igaz, aki volt már vendég, előfordulhat, hogy okozott már pár bosszús órát, jobb esetben csak percet vendéglátójának. Az esetek többségében, ezek a mindkét fél számára maradandó kellemetlen élményt okozó szituációk elkerülhetők lennének, mégpedig a másik tiszteletben tartásával - ebben van segítségünkre az etikett. Sok problémát el lehet kerülni, amennyiben mind a vendég, mind az éttermi személyzet tiszteletben tartja a másikat és ismeri a szabályokat, ismeri lehetőségeit. Hiszen a vendég jól szeretné érezni magát. A felszolgáló pedig azt szeretné, hogy a vendég jól érezze magát. Mert amikor mindenki jól érzi magát, akkor édesek az ízek, és élvezetesebb a munka. Az éttermi játékszabályok teljes listáját, melyek nem csak a vendégekre, de a vendéglátóra nézve is kötelező érvényűek, megtalálják a Best of Budapest online-on.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.