Éttermi játékszabályok mindenkinek

Mik is azok az apró gesztusok, amik biztosítják azt, hogy egy éttermi vacsora ténylegesen a finom ízek élvezetéről szóljon? Vendégként hogyan viselkedjünk, ha azt szeretnénk, hogy a megtisztelő „barátságos vendégátó” típusba soroljanak minket? Mit várhatunk el vendégként, és mi illet meg felszolgálóként?

Aki már volt vendég, valószínűleg megtapasztalta, hogy a keserű szájízről gyakran nem az étel-ital, hanem a személyzet gondoskodik. De a dolog fordítva is igaz, aki volt már vendég, előfordulhat, hogy okozott már pár bosszús órát, jobb esetben csak percet vendéglátójának. Az esetek többségében, ezek a mindkét fél számára maradandó kellemetlen élményt okozó szituációk elkerülhetők lennének, mégpedig a másik tiszteletben tartásával - ebben van segítségünkre az etikett. Sok problémát el lehet kerülni, amennyiben mind a vendég, mind az éttermi személyzet tiszteletben tartja a másikat és ismeri a szabályokat, ismeri lehetőségeit. Hiszen a vendég jól szeretné érezni magát. A felszolgáló pedig azt szeretné, hogy a vendég jól érezze magát. Mert amikor mindenki jól érzi magát, akkor édesek az ízek, és élvezetesebb a munka. Az éttermi játékszabályok teljes listáját, melyek nem csak a vendégekre, de a vendéglátóra nézve is kötelező érvényűek, megtalálják a Best of Budapest online-on.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.