Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került. Széleskörű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.

André Bicalho a világ különböző országait megjárta, számos területen dolgozott, amelyek közvetlenül vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. A nemzetközi pályán szerzett széleskörű tapasztalata és a különböző nemzetek konyhái ösztönözték André-t a gasztronómia iránti elhivatottságra. Nagyjából 13 évet élt Európa legkülönbözőbb helyein: Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban, és 6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesített a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben Jean-Georges Klein séf mellett a francia Elzász régióban. 

Szenvedélyesen kísérletezik ízkombinációkkal, amelyeket aztán különleges étel költeményekké formál. Az öröm, a kreativitás, az innováció, az állandó tanulás lehetősége, valamint az anyatermészet ajándéka: a kincset érő nyersanyagok inspirálják minden egyes nap, mikor felveszi a szakács kötényét. Magyarországra költözése után hírnevét a Baraka Budapest fine dining étterem főszakácsaként szerezte Budapesten és októbertől az etyeki Matador étterem Corporate Chef-jeként vált a Haraszthy csapat részévé. Az étterem koncepciója nem változott, továbbra is a kultúrák sokszínűségét kívánja grill- / steakhouse-ként és bisztróként képviselni.

Bemutatkozására a nagyközönség előtt a Haraszthy Pincészet Márton-napi borvacsoráján november 14-én kerül sor.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.