Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került. Széleskörű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.

André Bicalho a világ különböző országait megjárta, számos területen dolgozott, amelyek közvetlenül vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. A nemzetközi pályán szerzett széleskörű tapasztalata és a különböző nemzetek konyhái ösztönözték André-t a gasztronómia iránti elhivatottságra. Nagyjából 13 évet élt Európa legkülönbözőbb helyein: Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban, és 6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesített a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben Jean-Georges Klein séf mellett a francia Elzász régióban. 

Szenvedélyesen kísérletezik ízkombinációkkal, amelyeket aztán különleges étel költeményekké formál. Az öröm, a kreativitás, az innováció, az állandó tanulás lehetősége, valamint az anyatermészet ajándéka: a kincset érő nyersanyagok inspirálják minden egyes nap, mikor felveszi a szakács kötényét. Magyarországra költözése után hírnevét a Baraka Budapest fine dining étterem főszakácsaként szerezte Budapesten és októbertől az etyeki Matador étterem Corporate Chef-jeként vált a Haraszthy csapat részévé. Az étterem koncepciója nem változott, továbbra is a kultúrák sokszínűségét kívánja grill- / steakhouse-ként és bisztróként képviselni.

Bemutatkozására a nagyközönség előtt a Haraszthy Pincészet Márton-napi borvacsoráján november 14-én kerül sor.


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.