Ez a kávé nem kávébabból készül

Kávébabmentes kávét fejlesztett ki egy újonnan alakult cég, amire tulajdonképpen nyomós okai voltak.

Egy Atomo Coffee nevű új startup kifejlesztett egy kávét, amiben nincs kávébab. Jarret Stopforth, mikrobiológus, és Andy Kleitsch, a cég társalapítója már régóta dolgozott a találmányon. Műkávéjuk állítólag különféle természetes összetevő felhasználásával a hagyományos változat ízét, aromáját és még a textúráját is hűen kopírozza le.

Adja magát a kérdés:

Miért kell valamit lemásolni, ha már létezik?

Az Atomo szerint például azért, hogy meg lehessen szabadulni a kávé keserű ízétől. Jóllehet, sokak számára „tabunak” számít a téma, lássuk be, például cukorral, tejszínnel vagy akár konyakkal rengetegen módosítják a fekete zamatát. Az is egy fontos szempont, hogy ezek az összetevők többé-kevésbé hizlalnak.

Az újítás megalapozottságát erősíti még, hogy tombol a klímaváltozás. A világszerte pusztító aszályok bizony a kávécserje-ültetvények területét is zsugorítják, a Föld népessége pedig rendületlenül növekszik, és így egyre nehezebb kielégíteni a keresletet.

Az Atomo egyelőre nem folyékony kávéban fog utazni, hanem álkávéőrleményben, vagyis még mindig magunknak kell lefőzni majd a feketét. A termék internetes értékesítése már 2019 végén megkezdődhet. Egy videó szerint többek között „kolumbiai, kenyai és etiópiai” verzióban lehet majd beszerezni, amit az előállítása körülményeinek tudatában nem könnyű értelmezni, hogy mit takar.

Forrás: Élelmiszer Online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.