Ez a kávé nem kávébabból készül

Kávébabmentes kávét fejlesztett ki egy újonnan alakult cég, amire tulajdonképpen nyomós okai voltak.

Egy Atomo Coffee nevű új startup kifejlesztett egy kávét, amiben nincs kávébab. Jarret Stopforth, mikrobiológus, és Andy Kleitsch, a cég társalapítója már régóta dolgozott a találmányon. Műkávéjuk állítólag különféle természetes összetevő felhasználásával a hagyományos változat ízét, aromáját és még a textúráját is hűen kopírozza le.

Adja magát a kérdés:

Miért kell valamit lemásolni, ha már létezik?

Az Atomo szerint például azért, hogy meg lehessen szabadulni a kávé keserű ízétől. Jóllehet, sokak számára „tabunak” számít a téma, lássuk be, például cukorral, tejszínnel vagy akár konyakkal rengetegen módosítják a fekete zamatát. Az is egy fontos szempont, hogy ezek az összetevők többé-kevésbé hizlalnak.

Az újítás megalapozottságát erősíti még, hogy tombol a klímaváltozás. A világszerte pusztító aszályok bizony a kávécserje-ültetvények területét is zsugorítják, a Föld népessége pedig rendületlenül növekszik, és így egyre nehezebb kielégíteni a keresletet.

Az Atomo egyelőre nem folyékony kávéban fog utazni, hanem álkávéőrleményben, vagyis még mindig magunknak kell lefőzni majd a feketét. A termék internetes értékesítése már 2019 végén megkezdődhet. Egy videó szerint többek között „kolumbiai, kenyai és etiópiai” verzióban lehet majd beszerezni, amit az előállítása körülményeinek tudatában nem könnyű értelmezni, hogy mit takar.

Forrás: Élelmiszer Online


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.