Ez a Savaria Karnevál legjobb bora

A Savaria Történelmi Karnevál második évtizede otthona a hazai boroknak és borászatoknak.

A tradíciókra, hagyományokra épülő rendezvényhez szorosan kapcsolódik a Savaria Karnevál Legjobb Bora verseny, melynek az idei évben a Wagner Vendégudvar adott otthont.

Az immár 19. alkalommal megrendezett versenyre 25 fehér-, 23 vörös-, és 8 rosébort neveztek be a borászok.

 

A hagyományos 100 pontos rendszer szempontjai alapján 10 okleveles borbíró (Alasz László, Jagodics Attila, Laki Balázs, Böröcz Tamás, Horváth Gábor, Palotás József, Schützenhoffer Gergely, Halász Tamás, Tömő Szabolcs, Wawrzsák László) kóstolta végig a borokat.

A versenyre nevezett borok többsége az idei évben is a Balatoni és a Villányi borvidékről származik, de a soproni és szekszárdi borvidékről is érkeztek szőlőnedűk. Külön öröm a szervezők számára, hogy Csongrád-Csanád megyéből, Zalából, Tolnai és Somlói borvidékről, sőt Pécsről is érkezett nevezés.

A nyertes, a Fekete Borpince 2018-as Patikárius cuvée-je lett, amit a top 9 borból választottak ki a bírák. A hatféle szőlőből készült vörösbor nagyon jó választás, ha könnyen fogyasztható, nyári vörös tételre vágyunk. Tikkasztó nyári napokon behűtve napközben is fogyasztható, de hűvösebb estéken hűtés nélkül is kellemes, beszélgetős társaság bor.

 

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.