Ez a sommelier mindent megnyer az idén

Giraldo Juan Sebastian, a budapesti Felix Kitchen & Bar assistant head sommelier-je nyerte vasárnap este Budapesten a 25. Magyar Sommelier Bajnokságot.

A Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által szervezett országos bajnokság első fordulójában a versenyzők írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg. Ezek eredményeként a döntőben három szakember folytathatta a versenyzést a Magyarország sommelier bajnoka 2022 címért - közölte a Masosz héfőn az MTI-vel.

A döntősök többek között arról adhattak számot, hogy miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint olyan tudásanyagról, mint különböző borok és párlatok felismerése, illetve szakmai leírása. A Kozma Kálmán vezette, neves szaktekintélyekből összeállt zsűri döntése alapján az idei verseny győztese Makovej Giraldo Sebastian lett, aki először diadalmaskodott a bajnokságban.

A második és a harmadik helyeken Kincses László Dávid (head sommelier, Tom George Osteria, Budapest) és Pfeiffer Balázs (chef de rang, Werzer's Hotel Resort, Pörtschach, Ausztria) végeztek. A döntő előtt adták át a Magyar Sommelier Szövetség által odaítélt 2020. és 2021. évi Par Excellence díjakat, amelyeket eddig a koronavírus-járvány miatt nem adtak át.

Makovej Giraldo Sebastian október 3-án a Magyar Sommelier Club szervezésében lebonyolított Év Sommelierje bajnokságot is megnyerte, ezzel ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi Balkan Sommelier Challenge versenyen október 27-én.

Forrás: MTI


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.