Ez lett az idén Vas megye étele

Sárváron “találták” meg Vas megye idei ételét. A Vas Megyei Turizmus Szövetség zsűrije ugyanis a Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráján induló csapatok által készített finomságok közül választotta ki a nyertes fogást. A legízletesebb ételnek a Vörös Oroszlán Lovagrend káposztás töltött paprikája bizonyult.

Az Ételmustrát a Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, a sárvári vár körüli parkban rendezték meg. Összesen tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt. A feladat az volt, hogy a csapatok Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használjanak a főzés során. Illetve lehetőleg valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata legyen az étel alapja. Mindezt Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el, hozzátéve azt, hogy a versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém, fa és kerámia eszközökkel kellett sütni vagy megfőzni a megálmodott vasi finomságot. Így készült a Vörös Oroszlán Lovagrendjének káposztás töltött paprikája is.

Ami nem csak az idei Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráját nyerte meg, hanem a “Vas megye étele 2019” címet is a magáénak tudhatja. Ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül az extra finomságok közé. A többi között azokban a vendéglátóhelyeken lesz majd kérhető, amik a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen is fellelhetők. Amivel egyébként a nagyközönség szintén a Nádasdy Fesztiválon találkozhatott először - jegyezte meg Haller Ferenc.

Illetve hozzáfűzte azt, hogy a térkép nyomtatott és digitális változatában összesen nyolc sárvári étterem található. Így elmenondható, hogy Sárvár nem csak a fürdőzős és a természetközeli kikapcsolódási lehetőségek terén, hanem a Vas megyei gasztronómiai kínálatot tekintve is a TOP úticélok között szerepel. Arról, hogy pontosan milyen sárvári éttermeket ajánl a Vas Megyei Turizmus Szövetség a térségbe érkező turistáknak, a visitvas.hu oldalon lehet tájékozódni. De a gasztrotérkép nyomtatott változata a Sárvári Tourinform Irodában is elérhető.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.