Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital

Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n „A legjobb magyar gyümölcsalapú ital” díjat, valamint a Design kategória ezüstérmét nyerte el a prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit - tájékoztatta lapunkat az ital készítője.

„Kevés likőrverseny létezik a világon. Ezért amikor hallottam az angliai megmérettetésről, úgy gondoltam, mi lenne, ha neveznénk a Woman Spirittel. Nagyon örültünk az eredménynek. Még nincs tapasztalatunk a versenyek terén, de szakértők szerint ez egy biztató kezdet” – mondta Irk Attila likőrkészítő.

A díjnyertes ital különlegessége, hogy nem tartalmaz színezéket, intenzív rubinvörös színét a valódi meggy adja, de nincs benne hozzáadott cukor és aroma sem. Ízét meggypárlat, gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények titkos receptúrája adja. Gazdag illatában ugyanúgy felfedezhető a meggy, ahogyan a kellően összetett gyógynövények aromája. Ízét sejtelmesen édes, pikáns savérzet, krémes felszínű test, áradó, érett meggyaromák jellemzik.



„Olyan likőrt szerettem volna létrehozni, ami végre komolyan veszi a nőket, szakítva az édes, színes körömlakk sztereotípiájával” – árulta el Irk Attila. Szerinte – a férfiakkal ellentétben – a nőkre egyébként is kevésbé jellemző a mennyiségi fogyasztás. A nők több érzékszervvel fogyasztanak, sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontosabb számukra az esztétikum.

Ezért törekedett a Woman Spirit a legmagasabb szint elérésére a dizájnban is. A palack nem csak szemet gyönyörködtető, de egyedi és különleges is, mellyel a Design kategóriában az ezüstérmet érdemelte ki. A palack grafikai terve Balla Erika festőművész, grafikus munkája. A palack egy milánói üveggyárban készül, formája és mintája is a nőiességet hangsúlyozza, így könnyen felismerhető akár a vendéglátóhelyek polcain is.

És ha már a vendéglátóhelyek polcainál tartunk: az italkínálat döntő részét férfiitalok teszik ki, pedig a KSH vonatkozó adatai1 szerint emelkedik az alkoholfogyasztás a nők körében. Míg 2014-ben a nők 9,4%-a számított mérsékelt alkoholfogyasztónak, vagyis olyannak, aki alkalmanként, társaságban emeli poharát, addig 2019-ben ez az arány már 10,6%-ra nőtt. A nők vásárlóereje egyre erősödik, és ennek előbb vagy utóbb tükröződnie kell a vendéglátóhelyek kínálatában is. Ezért is jelentős a Woman Spirit innovációja.



Szerelmi szál a siker mögött

Irk Attilának minden jól alakult az életben. Sikeres gazdasági tanácsadó karriert tudhatott magáénak, és szerető család vette körül. Aztán jött az életközépi válság, a kiégés, és a házassága is zátonyra futott. Hogy szerelmi bánatáról elterelje a figyelmet, az italkészítés felé fordult, ami mindig is érdekelte. A likőrkészítést kitanulva, éjszakákba nyúlóan kísérletezett és alkotott. Így született a Woman Spirit.

1 https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0038.html


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.